2016-05-27
佢除o左晚市做正式自助餐,午市做埋半自助餐o既。閒日去唔多人,唔使等位的。但是,餐廳唔會因為唔多人幫襯就唔refill d 食物o架,好有誠意。半自助餐係半自在在餐湯、沙律吧同甜品櫃。坐底$58/位 (未加一),就係包晒以上任攞,另外可叫set lunch,$62 起,除o左上面以外會多一個main dish 同餐飲。所以其實只係爭$4,而且最平餐(「香煎脆皮雞扒飯配蒜蓉汁」) 塊雞扒係好大塊的。Set lunch 都有兩個menu,西、日式各一,西就扒o個類,日就拉麵刺身o個d 啦。咁我多人去食所以就減少叫一份set,等大家多d 空間去試盡佢d 沙律同甜品!生菜、蕃茄仔、紫洋蔥、粟米、青瓜等等自己砌到鍾意為止(但佢一格格o既餐碟唔係太方便,同埋有少少降格feel),有6 款toppings,3 個dressing 任君選擇。甜品有cupcakes、焦糖燉蛋、tiramisu、puff 同桂花糕等等,首推椰汁燉蛋,好香班蘭o既味道;仲有北海道牛乳布丁,真係奶味特別香濃,口感黏口一d o架。另外仲有2 款湯同3 款生果未計落去。Main dish 我叫o左「芝士肉醬千層麵」($74),有
Main dish 我叫o左「芝士肉醬千層麵」($74),有d 咬口(嚼勁),我覺得唔錯o丫,但其他人覺得應該腍少少會好d。餐茶熱啡,奶會另上的,有輕微預熱過,good。