2021-08-18 258 views
前幾日🧜🏻‍♀️同屋企人去左試呢間泰國菜 4人套餐份量好多 另外仲包左4碗白飯🍚食唔曬要打包👅-🍴4人滋味套餐 HKD728🍖泰式海南雞呢個有啲少失望 上枱色澤麻麻地 肉質比較韌同鞋 點汁食都還可以 可能叫燒雞會好食啲🧐🍖泰拍耶青檸明爐黃油烏頭 (+HKD20)第一啖食可能會覺得有少少腥 不過越食就越好味🤣酸酸地嘅青檸同辣椒好夾 用黎送飯岩曬🙈🍖沙嗲串燒有6串 可以叫兩款肉 我地就叫左牛肉同雞肉😚牛肉肉味好出 而雞肉都好滑 點埋沙嗲汁食好ok🤤🍖泰式肉碎生菜包呢個肉碎對唔食得辣嘅朋友應該會幾辣🤣生菜加肉碎 爽硊得黎又惹味🥰🍖泰式冬蔭蝦湯酸酸辣辣嘅冬蔭湯好開胃🍲 個湯都有好多香料同菇類 仲有兩隻大蝦 不過蝦肉唔算新鮮 建議飲湯就可以👅🍖馬拉盞炒雜菜正正常常 唔重味 比較清☺️🍖椰汁冰 (+HKD8)好香椰子味 唔算好甜 可以解一解膩🤓🍴酥炸皮蛋 HKD68必叫❗️外層用蝦餅肉包住炸 蝦餅好彈牙得黎 皮蛋仍然係流心嘅狀態😍香口得黎仲有濃濃皮蛋味 好好食🤪4人餐其實仲有個甜品 不過果日比漏左 返到屋企先醒起🤣✾味道覺醒指數: 3.7/5 抵食指數: 3.5/5服務指數: 3.6/5.

🍴4人滋味套餐 HKD728

🍖泰式海南雞

🍖泰拍耶青檸明爐黃油烏頭 (+HKD20)

🍖沙嗲串燒

🍖泰式肉碎生菜包

🍖泰式冬蔭蝦湯
🍖馬拉盞炒雜菜
正正常常 唔重味 比較清☺️

🍖椰汁冰 (+HKD8)
好香椰子味 唔算好甜 可以解一解膩🤓

🍴酥炸皮蛋 HKD68

4人餐其實仲有個甜品 不過果日比漏左 返到屋企先醒起🤣

味道覺醒指數: 3.7/5
抵食指數: 3.5/5
服務指數: 3.6/5.