2024-08-17 7665 views
難得平日放假,去Airside行街街,見到有間泰式火鍋叫做四面泰,感覺好特別,即刻入去醫肚😋餐廳午市會有一人套餐或二人套餐,我哋幾個揀咗一人套餐,唔同嘅肉唔同嘅湯底然後share食,咁就樣樣都試到😍佢嘅肉全部按唔同份量有唔同價錢,分別有100g, 130g, 160g, 咁就可以因應自己嘅食量去揀啦🤩美國特色肥牛套餐,肥牛淥幾秒已經急不及待要食,入口即溶,肉質鮮嫩,味道一流😋美國嚴選牛板腱套餐,牛板腱嘅口感有咬口,肉味濃郁😍西班牙黑毛豬腩肉套餐,豬腩肉好香好有豬味,脂肪分佈平均,好有口感🤩三個火鍋湯底分別係秘製冬陰功鮮鍋,椰奶雞湯鍋同埋慢燉牛板腱清湯鍋,冬陰功酸酸辣辣又有鮮味同椰香,配豬腩肉特別正,好開胃!椰奶雞湯有濃郁嘅椰子香,配手工製泰式船河,肉,蔬菜食都好正,掛晒湯咁🤤牛板腱清湯味道清甜有層次感,配唔同嘅肉類都好夾🥰我哋驚唔夠食仲加咗小食😂泰式手打蝦餅外脆內軟,好有蝦味;香茅雞翼有香茅味,又香又脆😍飲品方面我哋叫咗幾杯特飲,泰式芒芒碌碌好colorful, 好清新又解渴,芒果味仲好濃,啱晒夏天飲;泰式手標啵啵奶茶,奶茶味濃郁,啵啵口感都好特別有咬口;蝶豆花青檸梳打水顏色好靚好夢幻

我哋驚唔夠食仲加咗小食😂泰式手打蝦餅外脆內軟,好有蝦味;香茅雞翼有香茅味,又香又脆😍飲品方面我哋叫咗幾杯特飲,泰式芒芒碌碌好colorful, 好清新又解渴,芒果味仲好濃,啱晒夏天飲;泰式手標啵啵奶茶,奶茶味濃郁,啵啵口感都好特別有咬口;蝶豆花青檸梳打水顏色好靚好夢幻😍,除咗打卡靚,味道清新酸酸甜甜,好鬼正😋

最正係依間火鍋係加湯唔係加水,唔會愈溝愈淡,茶水同埋手工醬料費15蚊一位,已經包咗任食嘅泰國蝦片,真係好抵,食到勁飽點知餐廳仲送咗繽紛爽椰椰比我哋😂,佢話依個優惠做到8月31號,真係好好呀,全部侍應服務都好nice,講解又詳盡,環境又舒服,餐廳仲好貼心有供應 圍裙同埋usb位可以叉電,有機會再嚟試吓佢嘅晚市先😍

評分:最高為5分
治癒度:👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️👩‍⚕️
抵食度:💉💉💉💉💉
翻兜指數:🩺🩺🩺🩺🩺
2024-08-14
$150 (Lunch)