2021-12-12 829 views
星期日下午有事情來到長沙灣辦事。見地鐵一出附近有呢間,而且見到門面有mirror嘢,諗住試下。一入黎,播mirror歌,環境好似唔錯,有幾幅油畫掛住襯托下。Order左All Day Breakfast + 熱奶茶 + 送粟米湯 ($82)粟米湯 - 夠粟米味但略嫌比較稀。10分會俾4.5分熱奶茶 - 不過不失。正常水準。10分會俾6分All Day Breakfast - 有大啡菇,炒蛋,焗豆,牛角包,雞排,腸,生菜。整體而言我覺得係唔合格,10分會俾2分。- 大啡菇: 苦味濃,整唔到應該有果陣鮮味同口感。- 炒蛋: 沒用牛奶加滑,一睇同一食就知係就咁一隻雞蛋煎熟就算。- 雞排: 超級多油,拎起會見到一大堆油積係下面。 雞味未算突出,有少部分食到有筋。- 腸: 正常,但同上好多油。- 焗豆: 個人覺得係judge whether all day breakfast fails or not其中一個benchmark。食到口凍冰冰,已經可以fail。除左食物,仲有以下observations: 1. 個餐具盒隨手拎第一支刀,上面有好明顯的食物漬,唔知係洗唔甩定點,但擺出黎絕對唔討好。2

粟米湯 - 夠粟米味但略嫌比較稀。10分會俾4.5分

熱奶茶 - 不過不失。正常水準。10分會俾6分

- 大啡菇: 苦味濃,整唔到應該有果陣鮮味同口感。
- 腸: 正常,但同上好多油。

除左食物,仲有以下observations:

2. 目觀樓面定廚房,沒人戴手套就清潔或者執檯。建議為員工為食客著想戴返先。

Overall,如果純粹同朋友嗌杯嘢飲坐低hea下應該幾chill同舒服。正餐就不了。

All Day Breakfast