朋友喺外國過嚟探我, 住喺尖沙咀Holiday Inn, 食完中午飯之後佢趕住坐A21機場巴士去機場, 咁我哋就近近地去左斜對面嗰間Starbucks諗住坐下飲下咖啡, 點知入到去之後發現呢一間Starbucks嘅座位唔係好多, 基本上都坐滿曬人冇檯畀我哋坐, 我哋就決定買杯兩外賣Americano咖啡返去佢間酒店個lobby到坐, 好啦今次買咗兩杯Americano咖啡返到酒店, 我哋兩個人對杯咖啡嘅感覺都唔係好好, 第一,雖然杯咖啡係有啲咖啡香味, 但係唔係話十分之香, 杯咖啡好似太熱, 飲落口嘅時候覺得啲咖啡好似有啲overheat咗, 佢熱嘅程度係我哋開咗個蓋等十分鐘之後先至飲得!第二入口嘅味道偏苦, 可能係因為overheat咗嘅關係, 總括簡單啲嚟講今次飲咖啡經驗唔算太好!就係因為以上兩個問題!佢嘅價錢亦都賣得唔平賣成30蚊一杯㗎! Cp值甚低!
Americano
Americano
$30 (Tea)