行過apm見到間新開嘅泰式餐廳,原來喺隔離但馬屋嘅分支,機緣巧合之下,行親和路線😛.餐廳採用自助形式,入座後出去counter度叫嘢食,所以無收加一😁泰媽媽雞飯 $65泰媽媽喺採用青遠雞製作海南雞飯,雞胸肉無骨㗎,每口都可以啖啖肉,雞皮仲帶有透明啫喱🥰 配菜喺醃紅蘿蔔白蘿蔔青瓜條,帶點微酸好開胃🤩仲有凍凍哋嘅青瓜片喺底,爽口又清涼🥒唔好以為個菜心喺蠔油菜心,原來喺豬手汁菜心🤪唔會太濃味之餘可以一試豬手味🤣有啲想食豬手餐🤣個油飯先正!睇返menu先知喺用咗金鳳米,粒粒分明有咀嚼感,最好嘅喺食完唔會覺得好油膩🧐而枱上有3款醬料,包括豬手醬,薑蓉同埋秘製泰式辣醬。食雞梗喺沾薑蓉同辣醬!薑蓉無咩味道,反而喺個辣醬好惹味😋因為一啲都唔辣,味道令我諗起好耐無食嘅麥記個辣雞醬😂泰式凍奶茶嚟到一定要飲泰式凍奶茶!店員話喺用煉奶同花奶沖製而成,茶味較淡,味道甜到漏啊🤩最特別喺用個袋仔盛裝住奶茶,記得支飲筒打斜放啊,咁先至可以飲到底之餘又唔會阻住個把手位😉我就一開始唔識整,倒瀉咗少少奶茶🤣🤣比隔離枱嘅人用奇怪目光望住🤣店員見到都好好咁過嚟幫手抹😂泰式芒果糯米飯 $50呢度採用泰國芒果,半個芒果好香好軟熟,
泰媽媽雞飯

泰媽媽雞飯 $65
清遠雞

泰式奶茶

泰式凍奶茶
芒果糯米飯

泰式芒果糯米飯 $50
呢度採用泰國芒果,半個芒果好香好軟熟,芒果味反而有啲淡,可能依家過咗個季節☀️
糯米飯面頭喺淋上滿滿嘅椰汁,聞到已經好香嘅椰子味道,食落椰味好濃郁🤤
2019-12-04
泰媽媽雞飯