2021-12-06
💖見呢間店嘅tea set好多人都黎打卡,我今日都決定去嘆下🥰!上菜前會先抽magic card,店主會解釋卡片。我抽中薰衣草💐,代表需要冷靜處事、謹言慎行。然後店主會比金木水火土5⃣️種精油⚗️我地揀,再滴係💧卡片上,我揀咗溫和清香嘅木🪵,食嘢前令心情完全放鬆😌。仲有蝴蝶🦋卡片,可以寫低自己嘅目標,掛係佢哋店度。1⃣️仙子樂園下午茶🫖 $298/位💖結合CBD、新豬肉🌱等新潮健康嘅產品,係一個好特別嘅體驗,好味😋又IGable📸。擺盤仲配搭水晶球🔮音樂盒🎵、羽毛🪶、乾花🌹等,好精緻。食物包括👇🏻:🔸雲雨香茶🌧:店主會比2⃣️款CBD我地揀,再滴4⃣️滴入有機菠蘿🍍椰子🥥茶度,味道甜果香帶蜂蜜🍯味。會上埋雲朵☁️棉花糖,茶上升🔝嘅熱氣會令佢慢慢融化,形成落雨🌧️效果,又靚又再添一份香甜。◽️鹹點🧂🔸新豬肉牛角包🥐:包香酥薄脆,食落輕盈,新豬肉雖然係素肉但同真豬肉冇乜分別!🔸蝴蝶飛舞杯🦋:包括迷你法式🇫🇷三文治🥪同瑪德琳蛋糕🐚。三文治烤得香脆,內餡鹹香。瑪德琳蛋糕食落帶濃郁杏仁🌰香。◽️甜點🍮🔸健康水果乳酪天使杯👼:靚靚玻璃天使杯🕊裝住各種乾果🍓、瓜子、穀物脆脆等,配上酸香滑乳酪,感覺健康。🔸法國CBD朱古力蛋糕
1⃣️仙子樂園下午茶🫖 $298/位
◽️鹹點🧂
◽️甜點🍮
🔸法國CBD朱古力蛋糕🍰:面頭嘅醬帶CBD,口感好似brownie咁香軟,朱古力🍫味香甜濃郁。
🔸英式鬆餅(配玫瑰醬)🥞:帶提子乾🍇,外皮脆,口感豐富。搭配濃香玫瑰🌹醬食令果香花香混合,味道更特別。
💖結合aromatherapy、CBD同tea🫖嘅體驗,好值得黎試下,放鬆一下😌之餘仲可以打卡!餐廳🍴環境好少女心💕,門口仲有天使翅膀👼可以打卡,同朋友👬一齊黎享受好好👍。
💖店鋪仲有賣香薰、口罩😷等各種產品,種類好多,有興趣嘅朋友可以黎睇吓。