2015-10-31 1460 views
第一次叫蟹落 Baby 食,第一次叫江記,第一次烚大閘蟹,好多第一次。我今日第一餐,全日無食過野,有點肚餓了!今晚叫左兩隻乸,先黎第一隻,起動﹗成班老友齊齊係酒吧食大閘蟹餐,惹黎好多羨慕眼神呢。一向蒸大閘蟹都係隔水蒸,但係 Baby 既裝備有限,只得個類似飯煲既煲仔所以咪要烚囉,但係味道質感同隔水蒸一樣乍喎,我完全食唔出分別。第一隻蟹乸爆膏,好多好多膏呀,滿意!而且蟹肉鮮甜啜啜啜,good!好快已經食完第一隻喇,哈哈 ﹗預備起個雙先,第二輪出動,一樣好靚女。白烚紫蘇葉大閘蟹乸,第二隻蟹乸同樣好多膏,好甘甜、好美味呀!軟膏幼滑、硬膏味濃有咬口,我想撈個麵食呢!大家既大閘蟹頭盤就食完喇,依家客席主廚老陳出場為大家獻技!主菜和牛、花竹蝦、鵝肝、豬扒、羊扒。

2014-10-06
Delivery
$180 (Dinner)