2016-12-15
朋友I呢排好chur,差不多日日都要OT😩。難得約到佢,梗系揀間環境舒適😌,可以慢慢坐既cafe傾下計啦💬~cafe既logo好特別、好有創意🌟~系1個食緊自己d頭髮既女仔👱🏻♀️,而佢d頭髮就系意粉黎既🍝。由於cafe系地下,食客要行幾級樓梯先落到去架👣~1落到去見到幅好靚既牆:粉紅色既鶴配鮮藍色背景💙,對比好強、好搶眼。系度影相一流啊📷!肯定呃到吾少like😈!小妹既座位正好望到個band area🎵,吾知夜晚🌌系咪會有live band系度表演架呢🎶?menu既選擇好多,有沙律、意粉、漢堡、牛排、仲有all day breakfast添🍴!小妹揀左牛油果番茄沙律配無花果黑醋($78),因為牛油果🥑同無花果都系我近期大愛既水果❤️~個沙律都算大份,排列得幾靚🥗。車厘茄🍅同沙律菜都好新鮮✨,菜冇苦味,而且切細左方便食用,好細心啊👏🏻~牛油果既份量吾算多,不過熟度剛好,好creamy😋。最開心既系:沙律上竟然有芝士🧀!無花果黑醋酸酸甜甜,加埋微鹹既芝士碎同好fresh既沙律菜,健康💪🏻得黎又美味~朋友系炸物控🍤,1見到炸野就會發顛🌝~所以佢睇完menu之後就極速揀左香炸軟殼蟹漢堡+薯條(
牛油果番茄沙律配無花果黑醋
香炸軟殼蟹漢堡+薯條
跟餐可配$50以下飲品或咖啡☕️,我地揀左草莓古巴梳打(原價$45)同香芒古巴梳打(原價$45),好抵啊!
草莓古巴梳打
草莓古巴梳打
香芒古巴梳打
海鹽焦糖撻
檸檬酸酸
雖然呢間cafe離地鐵站🚇都有d距離,但相對黎講都比較靜🌾,好適合相約知己👭👬黎慢慢食、慢慢傾~