2021-12-09 96 views
我好鍾意打邊爐😋呢日同朋友響銅鑼灣行街,經過呢間「包羅萬有」任食打邊爐。見到都唔錯,價錢又平,只係$150!!又見到晚餐時間,一於去試吓😋上到去餐廳,環境都唔錯,地方闊落。坐低之後,見到原來係一人一鍋!尤其依家疫情,一人一鍋真係唔錯👍🏻👍🏻湯底都好多選擇,我揀咗正宗越式牛骨湯。而我朋友楝咗溫補椰子雞湯。每款湯底都好足料,正宗越式牛骨湯入面好多牛肉同白蘿蔔,味道清甜,牛肉意想唔到既嫩,因為通常已經餚到會乾柴,但係呢個唔會👍🏻。而我朋友既椰子雞湯滾起既時候就傳出好大陣椰子雞味,超香😍每一位都會附送一碟蝦,d蝦唔錯,鮮甜,肉質爽脆😋,另外,全部食物都要出去食物區到自取,每款食物都放響雪櫃度以保持新鮮👍🏻食物款式都有幾多:豬丶牛丶雞丶羊丶蜆丶牛柏葉丶豬紅丶丸丶魷魚丶多款蔬菜等,仲有熱食同唔同種類嘅飲品。每款肉類都唔錯,都幾嫩滑👍🏻。而蜆肉仲好飽滿😋同好大隻😆食完之後梗係要食個甜品黎完結今餐啦🤣,我「筆」咗芋頭味同朱古力味嘅雪糕😋食完之後真係好滿足😌

正宗越式牛骨湯

肉類