2023-08-28 238 views
好耐冇同朋友一齊去食韓燒放題,呢間漢和已經係老牌子,見價錢都唔貴就入去試下。環境都好寬闊,坐得幾舒服。燒肉最重要係肉類區,所以第一時間就去拎左一大堆肉來食。選擇都幾多,有差不多二十多種可以燒~除左肉類有西冷牛扒、牛肋骨肉、豬扒、五花腩、腸仔等等,仲有唔少蔬菜類可以燒,如:冬菇、金菇菜、茄子、洋蔥圈⋯⋯我最鍾意係雞肉同辣豬肉,醃得啱啱好,即使唔點醬,都好好食~仲有八爪魚仔都好正,爽脆鮮甜,燒完即食。一邊燒嘢食,一邊飲嘢吹水,讀書時期D回憶返晒來。除左夾嘢食燒,我仲夾左一大碟沙律,一邊燒肉時一邊食,又開胃,等緊燒肉時亦可以無間斷進食。仲有沙律,仲有雪糕、糖水、甜品同水果、熟食、炸物等等。我見員工都有keep住refill, 完全唔需要擔心夾晒就清盤唔refill.同埋員工都好nice,有主動幫我哋換爐碟。整體而言,我覺得性價比算高,可以一齊圍爐燒嘢食又可以吹水,我最後仲食埋成碗熱辣辣咋渣先埋單,完全係食到滿載而歸🙈🤣

除左夾嘢食燒,我仲夾左一大碟沙律,一邊燒肉時一邊食,又開胃,等緊燒肉時亦可以無間斷進食。仲有沙律,仲有雪糕、糖水甜品同水果、熟食、炸物等等。我見員工都有keep住refill, 完全唔需要擔心夾晒就清盤唔refill.同埋員工都好nice,有主動幫我哋換爐碟。