2020-05-22
最近疫情緩和左d,就約左朋友出街食下野,我地大家都好中意食滷味,所以就黎左燈籠🏮滷味朝聖一下,順便當去左台灣師大夜市一轉啦!😝😝一踏入店舖裝潢就真係充滿台式既氛圍,牆上既poster都好有特色!真係好似去左台灣夜市既感覺!我就叫左豬耳朵、大豆皮、高麗菜、甜不辣、鴨血冬粉,加$12 香炸花枝丸(半份),一上檯就聞到香噴噴,份量都幾大碗,豬耳朵很爽脆,大豆皮(支竹)很唸身吸晒滷味既味道,甜不辣很煙韌,鴨血就很滑嫩,撈埋冬粉一齊食味道一流!而花枝丸即叫即整,熱辣辣好彈牙爽口!而朋友就點左豬腱肉、百頁豆腐、白蘿蔔、花椰菜🥦、芋絲稻庭烏龍麵,豬腱肉硬度適中,百頁豆腐、白蘿蔔、芋絲吸晒滷味既味道,入口更惹味!花椰菜清新鮮爽連埋稻庭烏龍麵一齊食入口更滑嫩!飲品優惠加$18黑糖珍珠奶綠另加$4 仙草,本店大推介,黑糖珍珠很腍身有咬勁,唔會太甜,加埋仙草,好似涼粉咁滑lu lu ,可以解毒清一下熱氣!😋😋😋+++++++++++++++如果大家喜歡💕我寫既食評,麻煩比個❤️鼓勵一下我,我會寫更多更好既食評比大家!😊
+++++++++++++++