相信好多人都會聽過一間喺荃灣既💛小店—白宮,身為港島人既我,要去就唔易啦,所以拖到結埋業都未去到最近開心大發現,原來💛小店改左名,仲喺銅鑼灣落户左,裝修簡潔得黎有心思,仲會令到大家少女心大爆添❤️絕對係打卡 & IG -able la!!!————————————————-@whitehse__ 紫醉金迷作為一個紫色控既我,一見到直頭兩眼發光,加埋D裝飾既花🌸🌺🌷少女心真係大爆發🙈紫椰菜打碎加上忌廉一齊煮既意大利🇮🇹飯,飯既口感還可以!至於配料就有清酒🍶煮藍青口/原隻香蒜茸烤大蝦🦐🦐碟上鋪滿又大又多既食用金萡,真係名副其實既「紫醉金迷」🔅————————————————-來自地獄🧟‍♀️的意粉🍝哩款意粉🍝其實同小店既style好似有D格格不入咁!不過就幾特別既,意粉🍝用左洋蔥🧅煙肉 /什菌🍄/秘製辣汁🌶煮成!秘製辣汁既辣度真心有驚喜,因為我地坐既位置喺正廚房隔離,所以當小店煮緊既時候,已經俾D辣味嗆到咳😄平時食到三小辣既男朋友同食得一般辣既我,都可以食到既,但男朋友都話好辣😂流晒鼻水,好彩有枝奶可以解下辣🤣我試食埋D辣椒既籽,食得到落口,但之後條👅係feel到好麻痺🙈——————————

@whitehse__

紫醉金迷

紫椰菜打碎加上忌廉一齊煮既意大利🇮🇹飯,飯既口感還可以!

至於配料就有清酒🍶煮藍青口/原隻香蒜茸烤大蝦🦐🦐

碟上鋪滿又大又多既食用金萡,真係
名副其實既「紫醉金迷」🔅
來自地獄🧟‍♀️的意粉🍝

意粉🍝用左洋蔥🧅煙肉 /什菌🍄/秘製辣汁🌶煮成!

蜂蜜🍯牛油果🥑香蕉🍌smoothie

牛油果🥑+香蕉🍌既smoothie係出面都幾普遍,而小店哩杯就屬於🆚比較Light,比較清新既!

貼心咁加埋蜂蜜🍯落去,就令到杯smoothie 更順滑清甜😉
————————————————
White House 🏡 Cookie 🍪 Cup

絕對係💛最打卡 able 既特飲,一上枱已經覺得非常可愛😚

仲可以一次過滿足到你兩個願望🔅可以飲到成樽奶🍼之餘,隻杯仲係可以食既曲奇餅🍪黎!

特別係杯內搽上一層朱古力🍫就可以令到隻曲奇杯唔會俾D奶🥛浸到淋晒啦!