2023-03-13 53 views
今日來到熊本燒肉真係有種去左日本既感覺,整個裝飾都好有氛圍,仲有我最鍾意既童年回憶·蠟筆小新,多啦夢等~特別係d豬五花腩,真係肥肉相間,烤完之後酥脆香口~而係和牛既周胛,板腱,封門柳,飛天澳洲西冷,油花靚,而烤起來完全係值得個價錢~想試每樣嘢既我,貪心既點左多種肉類,因為都好有興趣想試下,點左係牛牛既秘製牛五花,田樂牛五花,腹橫肌,牛周胛肉,牛三角肉,牛小排, 牛舌,牛州粒,等…牛牛你驚唔驚🤣每一個都有其味道~一次試曬咁多真係過癮。雞軟骨燒至脆同廚師燒出來係一樣,惹味而雞翼都好貼心分小件,燒得快又香脆。雞扒d肉都真係好鮮嫩。海鮮必點大蝦,辣魷魚,鯖魚大蝦個頭雖唔大,但係夠新鮮呀!充分醃製既辣魷魚,一啖充分夠辣夠惹味鯖魚燒完d肉緊實唔柴,有煙火味個口感更加。至於清酒蜆,清酒煮過係清甜唔夠鮮,湯都好飲~小食支豆,沙律,仲有日本蕃薯超正,拎蕃薯上銬起來粉糯粉糯,更加好食~食埋甜品就收尾啦~
今日來到熊本燒肉

特別係d豬五花腩,真係肥肉相間,烤完之後酥脆香口~

想試每樣嘢既我,貪心既點左多種肉類,因為都好有興趣想試下,
每一個都有其味道~一次試曬咁多真係過癮。

雞軟骨燒至脆同廚師燒出來係一樣,惹味
而雞翼都好貼心分小件,燒得快又香脆。
雞扒d肉都真係好鮮嫩。
海鮮必點大蝦,辣魷魚,鯖魚

大蝦個頭雖唔大,但係夠新鮮呀!
充分醃製既辣魷魚,一啖充分夠辣夠惹味
鯖魚燒完d肉緊實唔柴,有煙火味個口感更加。

至於清酒蜆,清酒煮過係清甜唔夠鮮,湯都好飲~
食埋甜品就收尾啦~