2019-08-05
難得ifc開新舖,對於食lunch得好少選擇、就黎食lunch食到冇味嘅我當然要試下(中環人的悲哀😭)~都要講句試還試,網紅店、明星店通常都伏多,所以唔算太有期望里度嘅好處係可以手機㩒飛,12:20左右係手機拎飛,13:10左右成功入到(前一日12:30拎飛完全入唔到...)本著唔想思考嘅宗旨,就梗係點套餐😂$148大路中環價,開係ifc計埋舖租,價錢尚可接受🥢套餐揀左蒜泥白肉(小食)麻辣蹄花拌麵(主食)白桃烏龍(飲品)蒜泥白肉蒜味不足,面頭有類近沙茶/沙嗲味嘅醬,有啲怪🤔麵質不錯,有咬口,條條分明(好怕啲舖頭煮唔開啲麵,通常我一見到一團黏住嘅麵都已經會冇胃口)拌麵汁份量適中,不過味道亦屬平庸,豬手(蹄花)口感軟淋,微辣,為中上品~白桃烏龍清甜解膩朋友點嘅套餐揀左椒麻雞(小食)川味牛肉湯麵(主食)白桃烏龍(飲品)牛肉麵嘅牛肉好淋好入味,麵就冇試啦椒麻雞嘅雞肉處理得好好,雞皮有如水晶皮嘅質感,冇乜油膩感,係個醬同蒜泥白肉個沙茶/沙嗲醬一樣味🤨試業期間唔收加一係食就快啦,慳得一蚊得一蚊🤭
試業期間唔收加一係食就快啦,慳得一蚊得一蚊🤭