2024-07-09
早排食生日飯,揀咗呢間餐廳。本身諗住開喺中環有呢個價位,質素都唔會差。四個人埋單六千中。佢限定每人要叫一個主菜(冇得叫幾個前菜代替)。嘢食OK,但係唔係呢個價錢。一餐飯嗌咗好多嘢,最有驚喜嘅係個麵包同埋佢佢送嘅雪糕。總結:如果人頭除返每人千幾,成餐飯我覺得開心嘅 。但你收呢個價錢唔應該係呢個質素。如果再去可能要佢有super deal 先去? 最驚訝: 中環有質素嘅西餐廳,個水箱漏水…好似酒吧廁所d噏味 。見到佢啲extra 櫈就咁放𨋢隔離好似酒樓咁😂Details: 前菜:麵包超好食,配佢嘅蒜蓉同牛油。我哋叫多咗round因為太好食。另外叫咗個沙律、炸洋蔥圈同蘑菇。沙律好食,炸洋蔥圈係好脆,洋蔥都甜。但我點都估唔到係一啲都唔熱。間餐廳都唔係好大,又廚房拎出嚟都係幾步,點解佢可以少少都唔暖? 😮主菜:叫咗一個t bone另一個唔記得咩牛扒 。係唔錯,但呢個價錢計就係正常冇驚喜 。(牛扒880,tbone 1288) 之前去過麗晶酒店食扒,價錢平差不多,性價比好好多,又唔使限住每人要叫個主菜。另外叫咗個魚,都係冇乜特別,premium 西餐嚟講煎得有啲老甜品:叫咗一個芝士蛋糕,一個Tir
Details:
甜品:叫咗一個芝士蛋糕,一個Tiramisu,佢再送多咗個日本雪糕。個芝士蛋糕味道有啲怪。朋友都係咁講 。Tiramisu正常發揮(不過個Staff自己講今次睇落有啲乾) 。佢個日本雪糕真係好好食。