2017-08-04 317 views
晨早流流食個靚早, 新鮮SOURDOUGH上一層厚厚的牛油果沙律, 再一層黃金 SCRUMBLED EGG, 灑上香草,  切一件放入口, 三層口味真豐盈得黎又唔膩, 超夾, 伴碟沙律唔止有菜, 還伴有柚子車厘子一起, 伴上香濃咖啡,  最大件事係 --- 唔記得影相囉~~旁邊一位客人叫了同樣的款式, 唔要SOURDOUGH要牛角酥, 看她吃得超香, 不過我覺得SOURDOUGH個配搭夾啲, 牛角酥多了脆口感但少了澱粉質那質感及那獨特的微酸, 而且難以三層一起入口.這次只要了REGULAR COFFEE, 之前喝LATTE, 咖啡師說是用兩個SHOT的, 豆應該是較淺焙的一種, 淺焙的話我個人較愛齋飲, 但見旁邊那位客人的LATTE拉花鬼咁靚, 又覺得好羨慕, 視覺上還是LATTE好~~平日早餐都有過來吃, 食物設計越來越好, 這次很有驚喜, 中午也試過想來吃, 但人多到插針都入唔到, 加上店面很小, 不得不放棄.又多左個早餐點啦~~

又多左個早餐點啦~~
Other Info. : SOURDOUGH 我唔知點翻釋, 但天然發酵係要好多時間既野, 整得好真係好好食~~~
2017-08-04
$32 (Breakfast)
  • SOURDOUGH+牛油果沙律+S CRUMBLED EGG