2023-02-14 197 views
對於新餐廳通常有少少保留,但完成工作之後實在太肚餓,行經見到佢打開晒落地門窗幾chill咁,就決定試試。點咗熱Mocha同烤南瓜牛油果沙律,因為坐喺對街嘅Bar檯,望住對面就係李鄭屋公園嘅大樹,加埋今日有少少藍天,好舒服。熱Mocha先來,飲咗兩啖先醒起未影相(哈哈)。入口好順滑,朱古力味濃得嚟唔甜,亦冇搶咖啡個味,好驚喜喎!八卦問下咖啡師哥哥,原來佢哋搵咗一間本地小型炒豆廠幫佢哋炒豆,仲可以買豆返去手沖,可惜我唔識……好快沙律都到,份量嚟講CP值算幾高。南瓜微微暖,好夠甜,如果再烤香啲就仲正。臨走見到後面檯有客帶住兩隻鸚鵡嚟,舖頭都好歡迎,然後先見到有個Tiramisu賣相好吸引,可惜趕住下場,下次再嚟試啦!

Hot Mocha

烤南瓜牛油果沙律

2023-02-13
$100 (Lunch)
Hot Mocha
烤南瓜牛油果沙律