2022-10-09 31 views
呢次收工經過呢間門口有好多一串串吊燈既餐廳,感覺好似好chill好有度假風,就吸引咗我哋入去😍 餐廳係食馬來西亞菜,好似好耐冇食過,又等我地去試下得唔得先🤓-🍽晚市二人套餐($338)我哋order 左呢個set lunch ,見到好似包咗好多嘢都幾抵食😎 套餐包左二人份既沙律、小食、主菜、甜品同埋飲品,好豐富。-🍢🍤小食我哋嗌左馬拉盞魷魚圈、一口蝦多士及馬來沙嗲雞脾肉串,魷魚圈同多士炸到好香脆,雞髀肉肉質嫩滑,配搭惹味既沙嗲醬都幾好食。-🍛主食方面,我地叫左呢度人氣既芝味咖喱海鮮焗飯同濃香喇沙煙肉長通粉,海鮮焗飯即叫即焗,面頭落左好多芝士賣相好吸引😍 海鮮用上大量魷魚、青口、蝦同蜆,好足料,味道唔錯👌🏻 長通粉用咗好多香料落去煮,調味濃郁,將中間既生蛋撈埋食好滋味,啱晒我地呢啲重口味嘅人士🤤-甜品方面,我哋加錢叫左焦香榴槤蛋糕($28)同另外叫左份自家製班蘭咖映多士($35),榴槤蛋糕用巴斯克芝士蛋糕既做法,將芝士同濃郁嘅榴槤味混為一體,好好味🤤 多士烘得好香脆,香甜既咖映醬,真係好邪惡😍嚟到一定要食呢個!整體餐廳食物質素唔錯,性價比高,經過不妨一試👌🏻

🍽晚市二人套餐($338)