2019-10-14 79 views
上次係樓下食日本野個陣搭見到有一層開左門望出去幾靚仔既餐廳, 於是上網搵下, 原來係食泰國野既, 驟眼睇以為係食西餐,因為環境走昏暗有格調路線, 今次黎過之後覺得佢環境真係一大加分位, 用左半露天既設計, 依晚涼涼地我地揀左坐外面, 對住海防道微風吹下吹下咁好舒服店員放低menu同水, 見menu有個幾特別既鴨肉生菜包, 生菜包係我食泰菜比叫既, 好想試依個不過同行朋友唔食鴨, 唯有留番下次~生菜包(豬肉)今次食番豬肉先, 菜新鮮唔細塊夠爽脆, 肉炒得好香, 已經加左青檸酸酸辣辣, 好味冬蔭功湯明爐烏頭平時食明爐魚多數係泰式or青檸味, 依度有冬蔭功湯, 見到已經覺得吸引, 即刻就決定嗌佢! 無失望, 大條肉厚而且唔腥, 除左魚之外冬蔭功湯都好正, 放好多粉絲係度一路滾住, 粉絲索哂冬蔭功湯非常好食~馬莎文牛坑腩配薄餅依個係帶甜既咖哩, 牛坑腩好多舊亦煮得好軟腍, 薄餅係少少酥皮既感覺, 面頭唔會油膩, 點咖哩食一定夾燒牛舌本身好中意食牛舌, 依個牛舌唔算厚又唔算薄, 咬落爽彈燒得岩岩好, 可以點埋佢配既泰式辣汁, 加點泰國風味, 正千層糕中意食熱既煙煙韌韌既椰汁糕, 估唔到

生菜包(豬肉)

冬蔭功湯明爐烏頭
非常好食~

馬莎文牛坑腩配薄餅

燒牛舌

千層糕
中意食熱既煙煙韌韌既椰汁糕, 估唔到佢一碟有咁多件, 係熱既而且椰汁味都好出, 但煙韌度可以再多d就更好食啦

服務方面可以攞滿分, 店員好主動加水, 上菜亦會細心幫我地擺好位, 收碟等等都好快, 走既時候都好nice講byebye, 成餐飯食得好舒服~ 無論環境, 食物同service都好高質