2023-07-19
今次同大家介紹一間位於銅鑼灣,有Live Band嘅泰式餐廳,主打香港好少地方可以食嘅泰豬鍋,可以一次過食晒火鍋同燒肉😋一坐低就會上杯welcome drink,餐廳環境好chill,座位好闊落,夜晚仲有Live band,可以一路打邊爐一路燒肉一路聽歌😍當晚嘅駐場band超高質,歌又好聽,嘢又好食😍chill爆😍前菜方面好推薦大家嗌小火山三味刺身一口杯盛盒,分別有三文魚、泰式生蠔同生蠔,每種刺身都好厚肉,味道好清新開胃泰豬鍋可以揀2個湯底,極力推薦大家嗌香茅椰汁雞湯!湯呈奶白色,入口口感非常順滑,椰子味超級香,帶有奶香味,就咁飲已經好好飲🥹🥹火鍋配料同燒肉都好味!值得一提嘅係餐廳喺醬汁方面都好比心機,提供左4種醬料,有辣有唔辣😍好適合同三五知己一齊黎食,打邊爐又得,燒肉又得!飲品方面我地叫左泰式奶茶同火山青檸藍泡泡,2杯都好好飲😋😋泰式奶茶超級滑,甜度恰到好處😍而青檸藍泡泡賣相就已經好靚,一定要打卡,味道亦酸酸甜甜,解膩一流