2018-03-17
成日經過灣仔依棟大廈都覺得依度既餐廳好 Chill,老公成日話要搵日黎依度飲啤酒。個日終於黎勒,我地揀左依間餐廳,因為裡面以足球為主題,有得睇波,男人至岩。仲有飛標玩。而且播住2000年前後既歐美pop songs, 岩晒我地依d 唔再係廿幾歲既人黎花一個下午或晚上。我地點左:Crispy Prawn with Aioli Sauce造型好cool, 好香,好脆,蝦肉彈。竹籤上,食得好方面,仲要剝埋殻,正~Fish Finger魚手指外面超脆,裡面d鯰魚肉勁滑,食材靚之餘,廚師好功夫呀。點埋佢個特製蒜香既醬,令我重回炸魚既懷抱另外,我地再點左個Brunch:Sausage and chips當中有:沙律頂頂有滿滿既芝士碎,下面係煙三文魚,仲有蕃菇茄干,車厘茄,麵包粒,生菜。食材新鮮,選材不錯,味道好好豬肉香腸,燒汁分開上好香香草同黑胡椒味,加左燒汁又另一個味道。豬肉腸煎得好香脆~伴住豬肉腸既沙律又係另一個做法,有生洋蔥既沙律,岩晒老公🤣爽脆既生菜上淋上燒烤汁,第一次食,又試到新野勒~薯條粗薯條,外脆內綿,yummy炒洋蔥豬肉底下既炒洋蔥,好爽,加左黑胡椒等調味,辣辣地,但又好惹味,老公
仲有飛標玩。
我地點左:
Crispy Prawn with Aioli Sauce
造型好cool, 好香,好脆,蝦肉彈。
竹籤上,食得好方面,仲要剝埋殻,正~
Fish Finger
點埋佢個特製蒜香既醬,令我重回炸魚既懷抱
另外,我地再點左個Brunch:
Sausage and chips
當中有:
沙律
食材新鮮,選材不錯,味道好好
豬肉香腸,燒汁分開上
好香香草同黑胡椒味,加左燒汁又另一個味道。
豬肉腸煎得好香脆~
伴住豬肉腸既沙律又係另一個做法,有生洋蔥既沙律,岩晒老公🤣
爽脆既生菜上淋上燒烤汁,第一次食,又試到新野勒~
薯條
粗薯條,外脆內綿,yummy
炒洋蔥
豬肉底下既炒洋蔥,好爽,加左黑胡椒等調味,辣辣地,但又好惹味,老公好鐘意
我叫左杯Iced lemon tea
老公叫左Passion fruit Apple cider,
好香蘋果味,同熱情果味,好甜好易入口,唔會太重酒精味
正當我地食到中段時,見到餐廳內有個玻璃房,房內有一個個既大溶器,好奇之下,問係咩黎,原來依間餐廳有Housebrew beer。
真係發現得有點遲,但好彩無錯過到
我地揀左Golden Mushroom Pilsner,
味道唔似出面的啤酒,帶點麥芽的微微微酸,但又好清,微甜,好清新的感覺。
好岩佐酒小食
依度仲有英國代理既啤酒,同自己釀製啤酒。
黎緊仲有幾款不同種類,重啤酒花、其他產地既啤酒,老公話一定要黎試