2024-06-05
《 窮撚賣咖啡》佢哋嘅Punchline好早之前已經聽過,但好少經過。今晚有緣 一條友收工唔知食咩喺MK周圍共 俾我撞返佢 入咗去坐到唔想走。外面參照北極冰屋設計 原來仲有個2樓別有洞天。一望到尾係四隻非常搶眼嘅「見字飲啡」,大致設有兩張vintage 圓枱 走Tatami風格。我被安排到坐其中一張 也不能不稱讚佢哋選曲一流。配合現場氣氛,簡直chill到世界盡頭🤪😎❄️香煎比目魚•鮮茄奶油意大利飯比目魚烹調手法盡顯功駕。估唔到薄薄魚柳可以煎到咁皮脆肉嫩 魚香四溢。三扒兩撥就K.O.咗🤤❄️不是飲品•檸檬茶真的不是飲品 是一個以檸檬茶做主題的心太軟。伯爵心太軟配上酸甜開胃鮮檸雪葩 一暖一熱 一酸一甜 有gimmick得嚟仲好夾👌👍❄️焦糖燉蛋咖啡上面焦糖薄脆令到咖啡增添甜味。啡底出色不會過酸。本來想好好享受喺呢度chill住慢慢嘆 但好飲到第一啖之後就一發不可收拾🙈📍GRIND SIZE (旺角)旺角通菜街10號地舖
❄️香煎比目魚•鮮茄奶油意大利飯
❄️不是飲品•檸檬茶
❄️焦糖燉蛋咖啡
📍GRIND SIZE (旺角)
旺角通菜街10號地舖