2022-10-30
So Bar (尖沙咀)📍尖沙咀加連威老道10號加威中心地下早前去蘇媽媽食lunch已經見到舖頭前半部係好有情調嘅酒吧area, 所以我地襯住weekend happy hour 時段再去感受一下🤍So Bar 裝修好有格調,適逢Halloween,佢地都有佈置場地,枱面仲有個可愛迷你trick or treat 專用手提南瓜🎃仔,入面仲裝滿左滑滑嘅日式朱古力(以前日本手信必買🤤)酒吧範圍分開室內同室外,始終飲左酒個人體溫會升高,如果天氣再涼啲坐外面可能會更有情調!👩🍳Seafood Platter $299(原價$699)而家有個好抵嘅優惠,Happy Hour 時段order兩杯酒精飲品就可以用🈹$299(原價$699)🈹享用 Seafood Platter。 海鮮有全隻龍蝦🦞,2個帶子,2 隻大大隻鮑魚同4 隻蜆,龍蝦又鮮又甜,唔係平價自助餐遇到嘅擦子膠雪藏龍蝦肉!計一計條數呢個質素其實真心抵,幾乎用成本價享用㊙️🥃Awakening Earl Grey $138 (HH $88)絕對唔好以為佢得個樣搞gimmick 冇內涵。呢杯打卡cocktail 有誠意又出色!用左Aroma
📍尖沙咀加連威老道10號加威中心地下
絕對唔好以為佢得個樣搞gimmick 冇內涵。
呢杯打卡cocktail 有誠意又出色!用左Aromatic Smoke, 一打開就有煙燻效果,賣相特別之餘,香味層次一流!採用左無名氏Gin 做base, 加埋個檸檬皮,味道帶微甜同甘,earl grey 清新撲鼻,可以話係色香味俱全!必試!
🍹Durian Kiss $98 (s) (HH$68)
可能我嘅描述會錯咗重點,但呢個絕對係一個非常好味甜品🤭🤭 Durian Kiss 個賣相一樣精美,用左一個好可愛嘅接吻魚仔杯, 加薰衣草 Aromatic Bubble ,個波波一吹就會爆,所以想影相就要快手!用左貓山王加Baileys做個base,榴連味香到震,口感亦十分濃郁creamy!怕濃烈酒精味叫呢杯就岩晒啦!榴連fans一定要叫!
❤️ So Bar 總共有6 款 signature cocktail, 暫時試左兩款都係非常獨特有誠意,下次黎我會試埋其他同埋番兜Durian Kiss 仲要叫個L size 先夠喉❤️🔥