2018-09-29
是日出 job, 約附近朋友食晚餐,佢介紹左呢間。裝修幾cozy , 柔和燈光,歐式佈置,暖暖的格局,甫一坐低已經覺得好 relax , 我的 happy friday 呀!環境舒適,食物又如何?等我一一回味吓 :煙三文魚蜂蜜醋沙律$68上層是滿滿的煙三文魚,下層係新鮮沙律菜,再配上粒粒乾提,細膩甜美。欣賞佢的沙律汁,係蜂蜜醋,酸酸甜甜,加上陣陣蜂蜜味道,好香,精神為之一振。呢個價錢,抵食。白酒忌廉燴青口$78白酒忌廉汁係落足料炮製,好濃好香,調味適中亦食得出有好香白酒味。青口一客六隻,部份青口肉略嫌細隻左少少,話咁快食完,浪費左D咁正的忌廉汁。巴黎牛柳粒扁意粉 $76牛柳粒好得,有咬口有牛味又唔韌,牛柳粒最忌 overcook, 佢火候控制得幾好,完全好易咬。扁意粉的質感亦唔錯,唔會太淋啱啱好。唯獨偏乾,冇乜汁,早知留返個青口白汁來撈意粉啦⋯⋯香煎比目魚扒配香草忌廉汁$128極具驚喜的一道菜,一上枱便香氣四溢,連隔離枱食飽飽的也很感興趣。比目魚皮煎得金黃,薄薄一層卻非常香脆。下面是雪白的魚肉,充滿油香,嫰滑可口,果然係皮脆肉嫩呀!魚皮上舖了蕃茄沙沙,好開胃,但其實比目魚唔使額外調味都
環境舒適,食物又如何?
等我一一回味吓 :
煙三文魚蜂蜜醋沙律$68
白酒忌廉燴青口$78
巴黎牛柳粒扁意粉 $76
香煎比目魚扒配香草忌廉汁$128
魚皮上舖了蕃茄沙沙,好開胃,但其實比目魚唔使額外調味都已經好夠味。朋友邊食邊讚,係佢 favour 。
升級餐湯、即磨咖啡+$22
忌廉湯,質地比較稀,一般啫。
咖啡是即磨的,暖暖地唔算好熱,但幾大杯。