今日去開好友大圍屋企玩,夜晚肚餓了問佢有冇咩就近又唔頹嘅餐廳去食餐飯~於是佢帶左我去佢家附近有間餐廳,有得食飯同甜品唔洗食完飯又走去搵糖水鋪啦~都幾大幾乾淨,侍應係有禮貌嘅後生仔女~至少坐得叫舒服野食方面都唔少野揀,揀食咩飯嘅同時,已經睇定食咩甜品咖哩魷魚拼盤$38呢個見到好多人食!!$38又唔貴就試下,真係好豐富下,好足料咖哩辣中帶微甜,正蘿蔔勁甜又冇渣估唔到屋村小店都咁勁豬皮、魷魚彈牙腸仔、魚旦正常,不過有呢個汁,都有野都好味香菇肉燥飯$38(包飲品)都幾大碗,冬菇肉燥入味估唔到嘅係伴菜蘿蔔都好甜,就咁食都已經好味朋友跟餐送熱台式奶茶,我就飲凍台式奶茶(+$3)好搞笑,係用湯碗仔後裝住,份量夠飲,仲好香濃凍奶茶會俾埋支糖水你加,其實唔加都好好味,茶底夠靚夠濃仲有碎冰喺奶茶內,唔會溝淡奶茶都幾細心喎不過最重要係佢個茶真係好飲芒雪奇緣$60雖然佢一站式有飯有甜品,但樣樣都做得幾好包括呢個甜品~芒果新鮮,棉花冰清甜芒果味,雪糕係3.6牛奶軟雪糕丸子唔甜,好好咬,加埋呢個組合balance得好好總括而言,我明朋友點解帶我黎食啦~呢間野嘅cp值好高如果市區都有我都會想去~
唔洗食完飯又走去搵糖水鋪啦~

都幾大幾乾淨,侍應係有禮貌嘅後生仔女~至少坐得叫舒服

野食方面都唔少野揀,揀食咩飯嘅同時,已經睇定食咩甜品

咖哩魷魚拼盤$38
咖哩辣中帶微甜,正
蘿蔔勁甜又冇渣
估唔到屋村小店都咁勁
豬皮、魷魚彈牙
腸仔、魚旦正常,不過有呢個汁,都有野都好味

香菇肉燥飯$38(包飲品)
都幾大碗,冬菇肉燥入味
估唔到嘅係伴菜蘿蔔都好甜,就咁食都已經好味

朋友跟餐送熱台式奶茶,我就飲凍台式奶茶(+$3)
好搞笑,係用湯碗仔後裝住,份量夠飲,仲好香濃
凍奶茶會俾埋支糖水你加,其實唔加都好好味,茶底夠靚夠濃
仲有碎冰喺奶茶內,唔會溝淡奶茶
都幾細心喎
不過最重要係佢個茶真係好飲

芒雪奇緣$60
雖然佢一站式有飯有甜品,但樣樣都做得幾好
包括呢個甜品
芒果新鮮,棉花冰清甜芒果味,雪糕係3.6牛奶軟雪糕
丸子唔甜,好好咬,加埋呢個組合balance得好好

總括而言,我明朋友點解帶我黎食啦~呢間野嘅cp值好高
如果市區都有我都會想去~

2018-09-27
$80 (Dinner)