2019-09-28 45 views
今日黎到呢間位於白布街,超高水準既居酒屋。居酒屋裝修心思精緻,居酒屋分兩層,上層是塌塌米,感覺置身於星空中。我地二人選擇下層bar枱位,牆身裝飾成魚缸,裹面隱約見到一支支日本酒。bar枱上擺放左個魚缸,裹面養左好多隻蟹仔,幾得意,原來佢係炸比人食架。太殘忍,所以我地無點啦。坐bar 枱好處係可以見到師傅親自燒串燒,好有日本feel,串燒又香噴噴,一d 都唔會大煙。先食個前菜-牛蒡炒免治雞肉粒,真係好小食牛蒡,甘樣炒原來都幾好味。刺身,深海池魚,帶子,魷魚,樣樣都新鮮甜味噌牛舌-呢個真係唔講得笑,勁好味,牛舌好腍,好入味,仲有d豆腐粒配襯。點小得串燒,五花腩,秋葵,雞軟骨,蘆荀,雞頸肉。豬頸肉就食得多,雞頸肉唔係師傅推介都唔識叫黎食,原來幾好味wo。雜錦魚生飯,餐牌無架,我都係隨便問下,師傅就整比我食,老闆話10月先推出咋,估唔比我早一步食到😋仲有甜品水玄信餅食,充滿驚喜既居酒屋,大家黎到呢度唔怕諗唔到食乜。

刺身,深海池魚,帶子,魷魚,樣樣都新鮮甜

• 刺身
  • 雜錦魚生飯