2016-08-22 1540 views
英國讀書既朋友返香港過暑假,本來想帶佢食大喜屋,不過又貴又多人,見Openrice既鳴fusion評價唔錯,又平一截,決定拼了老命一試,點知又真係唔錯Wo。入門口唔算新淨,有少少殘殘舊舊,而且人客得一兩台(我就係鐘意少人), 一開始都驚咁少人食會唔會係伏?餐牌上食物款式都算多,燒烤同刺身係呢到比較出名既,所以一坐底就即刻畫畫畫畫。不得不讚,呢到既刺身係我食過咁多間放題,鮮咪都算Top 3,當然佢唔會係新鮮貨,勝在夠凍同無異味,肉身都算爽脆,放入口唔會怕佢唔乾淨,幾好食都好唔乾淨就係死罪。呢到既三文魚同蝦都唔錯,螺肉夠脆,玉子就一般般,其他刺身其實都幾好,唔會話伏食唔落口。蝦望落色澤都幾靚,食落都幾鮮甜。炸物就食左椒鹽豆腐,有少少似唔臭既臭豆腐,唔算特別出色,一試無妨天婦羅做得幾好,唔係間間放題做天婦羅都有專用汁比你點,而且炸得夠脆。小食方面款式選擇唔多,但係水準幾好,肥牛金菇非常正,汁夠多。烤物真係重點,翠肉瓜烤完仲好多汁,食落又脆又爽又甜,點小小豉油食真係正。烤豬排,都係正,非常夠味而且肉質嫩。其實仲有烤矮瓜我都覺得超正,不過唔記得影相,總括而言$200樓下食到呢個水準既放題我覺得真

蝦望落色澤都幾靚,食落都幾鮮甜。
烤豬排,都係正,非常夠味而且肉質嫩。
其實仲有烤矮瓜我都覺得超正,不過唔記得影相,總括而言$200樓下食到呢個水準既放題我覺得真係唔錯,推。
2016-08-10
$180 (Dinner)
  • 烤物一定要試