餐廳裝修俾人感覺好有印度style,低調嘅金碧輝煌裝修,空間唔大但有30個位,所以位排得有少少逼。全部侍應都係印度人,態度好友善,戴口罩都感覺到佢哋面帶笑容,好肯介紹啲菜式同甜品。Lunch set $70-75就有交易,前菜主菜甜品野飲樣樣齊,仲要高質到不行了,絕對會encore!!*Appetizer of the day (mushroom soup)普通西式蘑菇湯,有非常濃郁嘅蘑菇味。*Mango Lassi (+$20)逢到印度餐廳必叫,但今次少失望,芒果味假😢好彩唔係好甜啫Papadam印度薄脆,脆得嚟偏硬偏油,麻麻地,係唯一敗筆😢Tandoori chickenTandoori chicken係用乳酪、各種香料例如馬薩拉masala,加埋唔同嘅辣椒粉,放入印式烤窯焗熟,令雞肉帶有煙燻味。如無意外,佢就係tandoori chicken,對我嚟講少辣,好惹味,開胃一流!Chicken curry (Garlic naan)賣相100分,加埋餐廳嘅lighting,成碟餸好似識發光咁。咖哩汁帶有香濃嘅辛香料味,有啲啲甜味,唔係好辣,BB辣左右,本身唔會油腍腍好膩。雞塊有四五件
普通西式蘑菇湯,有非常濃郁嘅蘑菇味。
Mango Lassi (+$20)
逢到印度餐廳必叫,但今次少失望,芒果味假😢好彩唔係好甜啫
Mushroom  soup

Papadam
印度薄脆,脆得嚟偏硬偏油,麻麻地,係唯一敗筆😢

Tandoori chicken
Tandoori  chicken

Chicken curry (Garlic naan)
賣相100分,加埋餐廳嘅lighting,成碟餸好似識發光咁。咖哩汁帶有香濃嘅辛香料味,有啲啲甜味,唔係好辣,BB辣左右,本身唔會油腍腍好膩。雞塊有四五件,索晒啲咖哩汁,肉質唔會乾,保留左一定嘅肉感口感。Garlic naan睇樣就知高質,烘到焦香,蒜香非常濃郁,質地煙韌少少鬆軟,點咖哩索汁一流。
Chicken  curry

Lamb Rogan Josh (Garlic naan)
Rogan Josh係喀什米爾嘅名菜,利用大量辛香料同埋乾辣椒做咖哩,所以佢比咖哩更加香濃、更加香辣,辣度係好似喉嚨有啲刺激,有少少想飲水嘅感覺,加啲微酸嘅Raita乳酪醬就可以中和返個辣嘅感覺。羊肉有三四件,利用印度式慢煮方法煮到腍,但依然保留到一條條嘅肉絲口感,最重要就係一啲都唔膻!
Lamb  Rogan  Josh

Gulab Jamun
將牛奶同芝士煮到水分蒸發,剩返固體,加埋麵粉,搓到變麵包球,炸完再浸入玫瑰糖漿,就係Gulab Jamun。口感係浸爛左嘅麵包,加埋甜到盲公開眼嘅糖漿,我真係食唔慣呢種印度甜品
Gulab  Jamun

Chocolate tart
朱古力撻普普通通,微苦朱古力餡,質感偏硬,但撻皮有啲腍。
Chocolate  tart
2022-06-01
$90 (Lunch)
Mushroom  soup
Tandoori  chicken