2021-04-12 7701 views
今次黎Duck & Waffle一定要試佢全店招牌既Duck & Waffle😍開心想試好耐終於有機會試到🤩每次食好野心情一定特別好的💕-🌟Set Brunch $318/person好吸引有3個starters可以一齊share黎食😝而Main既選擇其實都算多,但今次大家都揀左Duck & Waffle,雖然要另外加錢,但第一次黎食呢間點都要試下既🥳-🔹Starters🎈Beef Tartare呢款幾有驚喜🥰平時好少食到beef tartare🙆🏻‍♀️吃起上來好有口感,味道不錯😋-🎈Corn ‘Ribs’Corn 'Ribs'個sauce用了黑蒜同發酵左的辣椒調製而成,整到甜甜咁好惹味😋但食起上黎有啲唔方便,完全需要好有耐性咁慢慢每粒粟米整佢出黎😅如果需要好有儀態咁食係需要啲時間既😳😌-🎈Congee 成個有少少古怪🥺係hazelnut再加左啲辣醬同香蔥既粥🥲然後仲有隻蛋係中間😂第一啖食係唔知發生咩事,一頭霧水~食食下習慣左又好似覺得還可以🤭但個配搭都真係有啲奇怪既~-🔹Main Course🎈Duck & Waffle🧇 +$60應該大家都會好好奇鴨脾雞蛋再加埋窩夫會唔會唔夾🤔我食
🌟Set Brunch $318/person

🔹Main Course
🎈Duck & Waffle🧇 +$60
Duck & Waffle
Duck  &  Waffle

應該大家都會好好奇鴨脾雞蛋再加埋窩夫會唔會唔夾🤔我食完之後覺得都幾好食😚又唔會話好奇怪~因為個人都真係幾喜歡食又鹹又甜既野🙈鴨脾外層炸到好香脆,內裡肉質好嫩,佢既狀態介乎於唔硬身但一夾啲鴨肉就會散開的😳而佢既窩夫都好岩我口味🤪尤其係佢既楓糖漿🍯好加分💗個人覺得係會再想黎食呢個signature,因為宜家都有少少掛住😳
🔹Dessert
🎈Maple Glazed Granny Smith Apple Waffle

窩夫咁好食真係食多一塊都冇問題啊🤣🤣肉桂蘋果雲尼拿雪糕配埋窩夫💯
🎈Warm Chocolate Pudding
Warm Chocolate Pudding

朱古力心太軟切落唔係流心,但軟心都很不錯的😆配埋芝麻雪糕,不過芝麻雪糕真係溶得好快😢
🔸Duck & Waffle
📍中環金融街8號國際金融中心商場ifc 1樓1081舖
2021-04-02
$417 (Tea)
Corn ‘Ribs’
Duck & Waffle