2017-07-24 550 views
第一次入呢間茶餐廳係深夜01:00,啱啱收工鬼咁肚餓!求求其叫咗個我未食過又有啲特別嘅(蝦醬豆卜蒸火腩)加白飯,餸上到枱嘅時候嗰啲蝦醬味使到胃口大開!食咗2大碗飯。一個字掂!👍👍👍👍👍👍👍跟住成個月都有去幫襯,計有葡汁焗豬扒飯、就算豉汁蒸排骨都好食過大酒樓、仲有個出位嘅蝦醬豆付火腩煲、潮式蠔仔粥,最近仲食埋佢個麻辣水煮牛肉,有啲奇怪?點解茶記會有川菜呢?即管叫個試吓啦!因為都幾中意食麻辣嘅!去親川菜食店必點!話咁快牛肉上枱!見到都幾簡單!只有支竹、芽菜、牛肉同香菜!份量都多嘅!唔食由自可,一食唔停得!又係2大碗飯!喺食緊牛肉之餘見到格籬枱好似好香麻辣味咪偷偷哋睇吓人哋食啲乜,見到係大大煲嘅麻辣雞加蟹煲,仲有其他都食大大碟嘅餸!好似係福食,但睇見佢哋又唔似伙記,我估係老板自己食。覺得好特別,乜雞同蟹夾麻辣嘅咩?好奇心驅使下!咪問吓囉!佢哋話有麻辣雞煲,菜牌無嘅,佢仲話半隻麻辣雞煲$150蚊,你可以去街市自己買蟹叫大廚煮就得!咁第二晚就買咗隻肉蟹俾佢哋煮個麻辣雞蟹煲!一上枱香到無嘢講,即刻過對面7仔買2枝大啤隊餐飽!埋單都係$180包含$30蟹加工,抵食到死呀!好好味呀!👅👅👅👅👅👅👅佢哋
咁第二晚就買咗隻肉蟹俾佢哋煮個麻辣雞蟹煲!一上枱香到無嘢講,即刻過對面7仔買2枝大啤隊餐飽!埋單都係$180包含$30蟹加工,抵食到死呀!好好味呀!👅👅👅👅👅👅👅佢哋仲話其他海鮮都夾,咁我又中意蝦同鮑魚得唔得!佢哋話都得!第二晚又買咗啲靚蝦同鮑魚仔,佢哋話唔使買大隻鮑!細隻就得!呢兩晚滿足到一生難忘,多謝狂潮美食!
勁讚!!!👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍👍
2017-07-19
  • 麻辣水煮牛肉必食、蝦醬豆卜蒸火腩、蝦醬豆付火腩煲、麻辣雞煲必食