2021-11-18
༺ Homeland༻∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻∻ ∻ ∻ ∻ ∻今日同朋友黎左呢間Homeland🍴,一入到去就覺得餐廳個色調好warm❤️,而且d擺設好靚😍,最重要係一入門口就睇到welcome home‼️好有愛🥰 咁今次我地就叫左辣肉腸伊比利亞豬肩炒飯🐗、香煎美國安格斯牛腹心扒🥩同埋蜜月蜂蜜酒🍷。 先講辣肉腸伊比利亞豬肩炒飯🐗,佢嘅材料都幾多😍,個豬肩d肉好鮮嫩🐽,有入口即溶嘅感覺😋,而且加埋西班牙短米🍚,好有咬感👄。 而香煎美國安格斯牛腹心扒(5成熟)🥩,賣相同味道都5錯😍,肉汁多之餘🤤,肉質鮮嫩😋,加埋個汁簡直一流❣️而配菜方面都整得好好🥦,尤其個薯蓉🥔。 最後就係蜜月蜂蜜酒🍷,佢係本地精品酒廠自家研製嘅特色手工啤有多種5同嘅口味🌟,而我就簡左輕身嘅蜜月蜂蜜酒🐝,佢嘅味道甜甜地令人好舒服亦好似令人有種翻到屋企嘅sweet嘅感覺🥰。而個蜂蜜味都好突出🍯,完全5覺自己飲緊酒☺️。∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ ∻ 餐廳🛎:Home
餐廳🛎:Homeland (牡丹大廈)
地址📌:大角咀大角咀道55-65號牡丹大廈北座地下9-12號舖
交通🚗:港鐵奧運站c1出口, 步行約4分鐘