2024-09-11 65 views
近日喺中環就試咗一間新嘅串燒店,入面嘅串燒都可以話豐儉由人,而且環境都幾舒適,店員嘅服務態度都唔錯大蔥雞肉串:雞肉都算燒得嫩,使用嘅大蔥好香泰式燒墨魚鬚:墨魚會比較有咬口,好鍾意佢提供嘅泰式醬汁,非常開胃鹽燒雞中翼:雞中翼嘅火候掌握得啱啱好,一串有兩隻,推薦免治雞肉棒(配日本蛋):雞肉棒入面仲有爽脆嘅雞軟骨,但係汁就比較鹹,淡番啲會好啲韓風燒牛肋肉:本身已經調好咗味,牛肉味香濃蒜蓉菜脯燒廣島蠔:好鍾意上面嘅蒜蓉,食落好惹味,蠔肉比較飽滿明太子忌廉烏冬:落咗好多好足夠嘅明太子,烏冬煙靭好食咖哩牛舌菠蘿包:牛舌嘅份量好多,入面仲有吸引嘅煎蛋,咖喱比較似泰式嘅黃咖喱椒鹽紫菜九肚魚:九肚與本身嘅調味都唔錯,椒鹽嘅鹹味啱啱好,如果有需要仲可以點埋泰式醬飲品就揀咗熱情果梳打,個人感覺比較酸,但係另一半就覺得啱啱好,而且梳打好夠氣。我就試咗佢哋嘅柚子兵衞酒,酒精濃度都幾高,但係柚子味好香

大蔥雞肉串:雞肉都算燒得嫩,使用嘅大蔥好香
鹽燒雞中翼:雞中翼嘅火候掌握得啱啱好,一串有兩隻,推薦
韓風燒牛肋肉:本身已經調好咗味,牛肉味香濃
明太子忌廉烏冬:落咗好多好足夠嘅明太子,烏冬煙靭好食