2022-10-14
👩🏻🌾第二次食呢間,相隔應該有兩年幾,今次lunch再同朋友食!◾️泰式炒金邊粉🐓豬肉|雞肉|鮮蝦色澤吸引,一上碟就聞到好香。蝦都算大隻爽口🦐,配料豐富,炒得剛好,濕中帶乾,會再食嘅Pad Thai~✨花生可以增加咬口✨✨想刺激啲可以撈埋辣粉一齊食✨
◽️蜜糖炸番薯條🍟上枱熱辣辣新鮮炸起嘅番薯條真係冇得輸!比起普通薯條多咗一陣番薯甜味,外脆內軟🥰。✨有2款醬-茄汁/黑松露沙律醬✨◾️美國帶子菠蘿千島醬薄餅🍕薄脆餅底,所有材料味道都唔錯,但係放埋一齊就非常之唔夾,味道好分離🫠。整體而言,唔建議叫呢個味。✨朋友覺得帶子偏生,但係👩🏻🌾又覺得OK👌🏻✨◽️泰式小食拼盤🧆泰式蝦餅|豬頸肉|香茅雞翼|雞卷丸全部都炸得好好,金黃色☺️。豬頸肉唔肥薄身,雞翼香脆,蝦餅略嫌少蝦肉,雞卷普通,偏細舊。食完唔油膩,唔會成口油😯。✨點埋千島醬/泰式辣醬會更惹味✨◾️泰式沙嗲串燒拼盤🍗西冷牛肉串|豬肉串|雞肉串每款各有2串,沙嗲醬偏流質,但係味道都夠,串燒就正常,反而米通幾好食😋。◽️香橙特色紅茶(凍)🍹普通飲品,嗌咗少甜,配金邊粉同串燒可以refresh下口腔~🌿環境空間感好大,有分室外同室內,都係出名打卡嘅餐廳🌸,
◾️泰式炒金邊粉🐓
豬肉|雞肉|鮮蝦
✨花生可以增加咬口✨
✨想刺激啲可以撈埋辣粉一齊食✨
◽️蜜糖炸番薯條🍟
✨有2款醬-茄汁/黑松露沙律醬✨
✨朋友覺得帶子偏生,但係👩🏻🌾又覺得OK👌🏻✨
泰式蝦餅|豬頸肉|香茅雞翼|雞卷丸
✨點埋千島醬/泰式辣醬會更惹味✨
西冷牛肉串|豬肉串|雞肉串
環境空間感好大,有分室外同室內,都係出名打卡嘅餐廳🌸,定期有唔同主題,約埋三五知己一齊都幾開心😆