嚟到時代廣場附近新落成數月嘅V Point,呢度有唔少食肆,其中一員就係前年先落戶香港,分店已遍佈港九新界,來自韓國嘅韓式烤雞店Goobne Chicken。lift門一打開就係接待處,附近貼咗代言人EXO嘅人形海報,非常吸睛。座位分佈無擠迫感,其中一邊嘅設計有如玻璃屋,都幾時尚。呢晚我哋坐晌呢邊。可以居高臨下咁欣賞廿五樓嘅鬧市景。五光十色嘅景致,真係好靚。就連餐牌都好有型格。呢度單係韓式烤雞已有十多款口味,另有十多款韓式料理,飲品都唔少。呢晚決定食得健康啲,只係試韓式烤雞同沙律。Mojito,呢個係無酒精版本,淡淡嘅薄荷葉同青檸味,可能因為冇酒精,所以同之前晌第二度飲嘅有少少唔同。Shark Blood Rita,呢個都係無酒精版本。杯上嘅鯊魚模型以插水式姿態出場,賣相吸引。藍色嘅沙冰打得幼細,飲落酸酸甜甜,開胃又消滯。Tuna Salad,一大盤咁都幾有氣勢,如果全部女仔嘅話應該可以俾三至四人食。入面有吞拿魚鬆、烚蛋、粟米粒、車厘茄、黑橄欖、青瓜、羅馬生菜、紫生菜等,另灑上芝士粉調味,仲可以加埋特製沙律醬一齊食,清新得來又可中和烤雞嘅熱氣感。Fruity Soy Garlic Ch
座位分佈無擠迫感,其中一邊嘅設計有如玻璃屋,都幾時尚。
呢晚我哋坐晌呢邊。
廿五樓居高臨下鬧市景
可以居高臨下咁欣賞廿五樓嘅鬧市景。
廿五樓居高臨下鬧市景
五光十色嘅景致,真係好靚。
就連餐牌都好有型格。
Fruity Soy Garlic Chicken
呢晚決定食得健康啲,只係試韓式烤雞同沙律。
Mojito
Shark Blood Rita
Shark Blood Rita,呢個都係無酒精版本。
Tuna Salad
Fruity Soy Garlic Chicken
Fruity Soy Garlic Chicken,餐牌寫雞件係不經油炸,全部用烤嘅方式烹調,比一般嘅炸雞較健康。雞件大小適中,拎上手仲熱辣辣嘅,外皮烤到微微焦脆,肉質嫩滑多汁,蘋果檸檬醬汁量多香甜,食落仲有啲蒜香同辣辣哋咁,啲味對我哋嚟講啱啱好。
酸蘿蔔
另附上酸蘿蔔一小碟,可減膩感。

呢度優勝之處係位於銅鑼灣嘅廿五樓,景致開揚(留意,另一邊係望對面樓嘅樓景)。惟當晚坐晌用落地玻璃窗隔開嘅位置,感覺比較困聲,食客多嘅話可能會較嘈吵。