2023-09-28
Wavy Bar & Restaurant📍尖沙咀天文台道8號6樓2號舖今日係Happy Friday,收工諗住同同事去食個飯飲返杯chill下,所以就簡咗位於尖沙咀嘅Wavy Bar & Restaurant,餐廳環境寬敞,入面重有飛標機、beer pong枱,亦有大電視可以睇足球,如果係足球比賽嘅季節應該都幾好feel⚽️🤩🤩因為同事要揸車唔飲得酒,所以我地就叫咗一杯冇酒精一杯有酒精嘅飲品🤩Fruit Punch$78 🍹賣相好靚🤩主要都係果汁味道🍋🍊好好飲👍Honey Matador$108🍸係杯Tequila底嘅 cocktail,成份有honey, lemon juice, pineapple , bitters,甜甜地好容易入口😆食物方面我地order左👇芝士卡邦尼$128🍝味道十分濃郁, 醬汁好creamy而且掛滿意粉,芝士同忌廉汁簡直就係完美配搭🫶秘製脆炸雞翼 $88🐔即叫即炸,超級香脆😆每一隻雞翼都大大隻😋香嫩多汁,令人食完想繼續再食😍炸魚薯條 $108🐟🍟無骨炸魚柳,配上醬汁,好味道,薯條嘅份量亦都唔少,食到好飽肚😆😆酥炸魷魚鬚$108🐙味道啱啱好,夾起時炸皮都唔會甩
📍尖沙咀天文台道8號6樓2號舖
芝士卡邦尼$128🍝
秘製脆炸雞翼 $88🐔
炸魚薯條 $108🐟🍟
酥炸魷魚鬚$108🐙
味道啱啱好,夾起時炸皮都唔會甩返出嚟,仲配埋沙律醬可以點,不過個人覺得唔點醬原汁原味比較好食👍
整體黎講,餐廳氣氛好好,食物又有多種選擇,一邊食一邊飲埋不同種類嘅飲品,同朋友邊食邊傾計,係一個唔錯嘅好地方🫶🫶
✨️✨️餐廳逢星期一、二、四、日都會邀請唔同嘅busking 到場表演,有興趣嘅朋友仔可以點歌或者上台唱埋一份架🤣🤣