2023-12-09
中環日式居酒屋⛩️6pm後入座送Gin Tonic🍸晚飯又得宵夜又得😆 Covid後越嚟越少餐廳開到好夜, 但呢間餐廳竟然星期五六開到凌晨兩點😲 Openrice book枱唔同時段有唔同優惠, 而家做緊六點後入座每位送Gin Tonic‼️🔹️鱈魚乾海膽鴿肉卷呢樣係呢間居酒屋嘅名物, 手拆乳鴿肉配上濃郁海膽, 再用鱈魚乾片盛載住, 多重口感, 味道豐富~ 🔸️新鮮生蠔真係未食過都唔信!新鮮生蠔20蚊一隻!我即場試驗咗, 真係好fresh, 生蠔裙邊仲識郁㗎! 🔹️六貫壽司 當晚我嗰份有: 油甘魚、深海池魚、吞拿魚赤身、大拖羅、海膽。飯嘅份量拿捏得唔錯, 用上赤醋米~ 想同朋友happy share嘅可以選擇十貫~ 🔸️芫茜羊肉串呢度串燒嘅選擇都幾多, 有啲期間限定嘅會寫喺黑板上面~ 每份串燒有兩串~ Total around HK$500+
🔹️鱈魚乾海膽鴿肉卷
🔸️新鮮生蠔