銅鑼灣新開樓上居酒屋🍶,聽名都知餐廳主打優質新鮮魚類🐟,正所謂美酒配佳餚🤭餐廳地方都算寬敞,以清新日系裝潢,配合開放式廚房和柔和燈光,以及日系歌曲,真係感覺有點像日本人收工去消遣嘅感覺🥰職員好有禮貌,還推介了一些熱門和打卡菜色,未食已經好興奮,估唔到會咁有驚喜😚🩵日落薯仔🥔🦐ポテトサラダ $48 聽個名不知原來係薯仔沙律🥗🤭係一道好精 緻嘅人氣前菜,上面鋪滿鮮甜十足櫻花蝦🌸🦐,配搭混合蛋黃醬和焦糖既薯仔入口,感覺好特別又鮮甜😋🩵吞雲吐霧💨 $68勁打卡既菜色,估唔到原來呢個菜色咁有 gimmick🤭 原來係蘋果木煙燻🧀粒,再放入炸起的酥脆紫菜一起進食,估唔到味道可以咁夾。🩵松葉蟹肉🦀伴拖羅蓉 $98拖羅愛好者♥️依家仲可以加埋蟹肉食,每啖都好有肉肉感,口感層次豐富,食得好滋味。 🩵秋刀魚🐟刺身 $168呢期秋刀魚大熱,最近幾篇都有見到我有點🤣真係每次上碟都不會失望好精緻,食落又爽口,不可不叫既菜色🍁🩵三點貝刺身盛合 $238小妹幾鍾意食貝類刺身😌點左呢款北寄貝,赤貝,帆立貝刺身,任部都好新鮮,擺盤又靚,仲keep 到好凍,正🐚串燒🍢:around $2x ~7x整體不錯,每樣都好香

🩵日落薯仔🥔🦐ポテトサラダ $48
聽個名不知原來係薯仔沙律🥗🤭係一道好精

🩵吞雲吐霧💨 $68

🩵松葉蟹肉🦀伴拖羅蓉 $98

🩵秋刀魚🐟刺身 $168
呢期秋刀魚大熱,最近幾篇都有見到我有點🤣
真係每次上碟都不會失望好精緻,食落又爽口,不可不叫既菜色🍁

🩵三點貝刺身盛合 $238

串燒🍢:around $2x ~7x
整體不錯,每樣都好香口,最推薦係燒鰻魚,如果你都鍾意食🐟🫶🏻

🩵紫蘇梅子雞胸卷 $30
🩵一口牛🐮 $48