呢排放工好攰,好想食番餐好嘅,為辛苦既自己打打氣💪🏽 突然諗起喺Cameron食野時,隔離有間樓底好高,裝潢好Grand, 摩登又帶點復古感嘅手工意粉店,好想試☺餐廳約~30座位,平時見都幾難book 位,今次好好采訂到座,7:30PM 已經見到幾乎滿座,好多人來慶祝生日🎂/週年紀念♥️點解咁特別想食呢間,主要因為呢間係師傅每日新鮮製作意大利麵條🍝,正如食刺身都係越新鮮越好啦!晚餐有兩款 3-Course Dinner Set Menu $388/ $488, 跟餐會有餐包🥖3款 及 南瓜蓉湯🎃前菜 (5選1)🩵神石榴酸橘汁醃海鮮呢道菜很開胃又新鮮,酸橘汁是石榴汁+ 橘子汁+檸檬汁🍋混合出果味,用以醃製新鮮油甘魚,北海道帶子,西班牙刺身八爪魚🐟 🩵香煎法國鵝肝配溏心蛋黃多士小妹幾喜愛食鵝肝,師傅煎得很香口,外脆內軟,多士中間還有餐廳自製的溏心蛋黃,配上醋漬青提子和青蘋果蓉,簡直味蕾衝擊不絕。🩵慢煮牛小排手工意粉🐮🍝全餐重點勁祈待係手工意✨麵條真係超有嚼勁🫦 D 汁掛得剛剛好,而且煮得好入味,牛小排又好林,脂肪比例恰到好處,而且好大碟!🩵法國45日BB 羊🐑BB 羊一D 都無騷味,岩晒我呢

前菜 (5選1)
🩵神石榴酸橘汁醃海鮮

🩵香煎法國鵝肝配溏心蛋黃多士

🩵慢煮牛小排手工意粉🐮🍝

🩵法國45日BB 羊🐑
BB 羊一D 都無騷味,岩晒我呢D 少少騷都唔得既妹子🥰 伴碟還有 茄瓜蓉🍆,榛子Mousse, 同薄荷乳酪醬🤍

Dessert:
🩵伯爵茶奶凍🍮 $39
🩵Tiramisu 🍰 $39
朋友都話甜品有驚喜,不會太甜,估唔到所有菜色都水準不錯,無揀錯!

鮮味法國生蠔 Oyster Combo🦪
🔹$168 (6pcs) 送白酒兩杯🥂
🔹$298 (12pcs) 送白酒一支🍾

職員很友善又會不時加水,上菜時亦會作簡單介紹,整體用餐感覺不錯喔!
下次有姊妹👭聚會,節日慶祝👫又會再來試下🎉

✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿
▫️ Attic Handmade Pasta (尖沙咀) @attic.tst
📍尖沙咀金馬倫道33號The Cameron 1樓101號舖 (扶手電梯上去左轉)