2022-11-06 2239 views
上星期二係家姐生日,所以預訂了這家餐廳跟她慶祝,訂位的時候已經order埋食物,因為是第一次幫襯,所以都是選廚師推薦粉紅岩鹽安格斯T骨煎得生熟適中,係我杯茶,不過如果係肉眼,塊排厚身少少可以做到外脆就更好,下次再去試吓佢既ribeye先😄清酒煮蜆係咁多種菜色裏我最鍾意😍,真的很鮮甜,蒸煮既時間恰到好處,最重要係冇電油味,因為少少異味我都可以食得出,呢個我下次會再order👍🏿慢煮德國鹹豬手豬皮甜甜地煙煙韌韌幾好味,我本身係好鍾意食德國鹹豬手,不過大部分都會有一陣豬壓味,好難受,所以一般都唔會order,但係家姐鍾意食,所以投其所好!可以食得出Tony係豬手上面下了不少功夫,不過我都係食倒有好少好少既壓味,可以接受既範圍,其他人都食唔出🙈,值得一提係side dish有個炒荔枝,呢個好味一飛沖天雞雞肉鮮嫰,肉汁豐富,不過我個人認為如果擺盤可以跟其他食物一樣就已經很完美,因為這樣串住隻雞,感覺上有點殘忍😅地獄雞翼美味,雞翼無雪味,肉質嫩滑,Tony話只係小辣,但對某些人來說是很辣,不過我喜歡💕雞翼面頭加左D芝麻紫菜好惹味泡菜鴨胸炒飯這個飯味道配搭不錯,但係我太飽了,只係食左兩啖,幾好味😋之

粉紅岩鹽安格斯T骨

清酒煮蜆

慢煮德國鹹豬手

一飛沖天雞

地獄雞翼

泡菜鴨胸炒飯
這個飯味道配搭不錯,但係我太飽了,只係食左兩啖,幾好味😋

之後仲加左個甜品雪糕放左係個土星入面,我個人對甜品興趣不大,但雪糕還是可以接受,個星球係老闆娘親手整,用黎打咭啱晒

最後還幫襯了一盒雜錦曲奇,唔鍾意太甜既人應該會喜歡,幾鬆脆

整體來說是不錯既選擇,會再次幫襯