試過荃灣、九龍灣同將軍澳分店體驗都唔錯,今次係沙田睇完戲未夠六點見到條隊唔係好長就試埋沙田嘅beans! Cafe 個theme 係greenhouse, 所以餐廳中間設置大玻璃並擺放左人工植物,天花板仲特別用咗 display模仿天空, 令食客好似置身係溫室之中!叫咗手撕豬仔骨漢堡,係我食過數一數二嘅手撕豬漢堡!個漢堡好厚身,手撕豬仔肉好淋好Juice,特別之處係佢嘅焦糖洋蔥令到個汁甜甜地,加埋太陽蛋、生菜同蕃茄超有層次感!黑蒜機燒鮑魚蜆肉白酒意大利粉好有驚喜!第一次食黑蒜,酸酸甜甜帶少少發酵後嘅酒味,鮑魚同意粉都好彈牙,正!飲品跟餐配檸檬蜂蜜,同+$29配黑芝麻椰子latte。Latte嘅黑芝麻比椰子味重,啱晒我口味!Beans係難得開咗唔少分店而又維持到食物質素嘅餐廳品牌,環境又舒服,性價比真係高,難怪各分店都成日有長長人龍~附上Menu-

手撕豬仔骨漢堡

黑蒜機燒鮑魚蜆肉白酒意大利粉

檸檬蜂蜜

黑芝麻椰子Latte

附上Menu-
2043 views
2021-06-13
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$140 (Dinner)
手撕豬仔骨漢堡
黑蒜機燒鮑魚蜆肉白酒意大利粉