2017-10-22
秋風起,真係超想打邊爐!男人呢次醒目,一早問定同事有邊間火煱餐廳好,佢同事介紹左一間比我地,於是約男人收工一齊去九龍城打個靚邊爐火鍋除左食材新鮮,最緊要緊係個湯底正啦,呢間有好多隻唔同既湯底選擇,呢次我地簡左胡椒豬肚雞(半隻)暖下個身先講混醬會收$12蚊一位仲有海鮮拼盤Tim!勁抵食$98一位,但男人麻麻地海鮮,唯有留返下次同朋友黎先食啦豬肚湯底一上都未滾起,已經聞到超香胡椒味,湯入面仲有好多粟米,豆卜,芽菜,豬皮....隻肚雖然係半隻,但就係XL size。心𥚃面已經暗暗後悔岩岩落野食落得太多,呢次一定食唔哂🤦🏻♀️最後d料上枱,我地先發現原來唔止湯底,佢所有食物都係XL size!!!!店家真心超豪氣👍🏻棉花魚肚勁厚身,索哂d胡椒湯,超入味巧巧食鮮蝦雲吞乒乓波咁大粒,而且超爽口,隻蝦勁大隻,好滿足即炸嚮玲熱辣辣上枱,一咬落去超鬆化脆肉鯇魚片男人唯一食既海鮮,超彈牙!勁新鮮!好後悔無叫其他海鮮其他火鍋配料都勁新鮮呢個餐廳自己整既菊花茶都好好飲呀,超重菊花味但唔會好甜,飲左勁多杯最後好明顯食剩好多野,真係估唔到呢間餐廳d野食咁大碟,埋單時同老闆吹兩句,先知原來樓上仲有一層係可以訂房,下
混醬會收$12蚊一位
棉花魚肚
勁厚身,索哂d胡椒湯,超入味巧巧食
鮮蝦雲吞
乒乓波咁大粒,而且超爽口,隻蝦勁大隻,好滿足
即炸嚮玲
熱辣辣上枱,一咬落去超鬆化
脆肉鯇魚片
男人唯一食既海鮮,超彈牙!勁新鮮!好後悔無叫其他海鮮
其他火鍋配料都勁新鮮
最後好明顯食剩好多野,真係估唔到呢間餐廳d野食咁大碟,埋單時同老闆吹兩句,先知原來樓上仲有一層係可以訂房,下次一定要拉埋其他朋友一齊來試吓佢啲海鮮先