2019-06-20
臨近黃昏5點幾覺得好餓,男胖子見我等唔到食晚飯,就提議不如試下呢間嘅late lunch,5點半就last order, 我地就快手落埋單。個set 大致上有刺身,一個小食同一個main course 咁,仲有飲品任飲同甜品,要成$498一個人,實在係有啲奢侈,但偶爾都要被人寵壞一下。日本產蘋果汁好解渴,蘋果味好香,唔太甜,酸度亦剛好。刺身一睇啲色澤就覺得係上等貨色有深海池魚,呈半透明,唔腥而且鮮味十足!赤貝好爽口!最唔捨得食就係肥拖羅,睇下啲紋理幾細緻,入口好順滑,一咬即融。龍蝦肉份量都唔少,炒得好濃郁惹味,肉質爽彈。呢個和牛入面有蔥油,牛味重,點旁邊嘅淡雪鹽食都幾特別。炭燒鰻魚飯同野菜稻庭烏冬相對普通左啲,但啲飯粒均勻沾鰻魚汁,加分。吉列黑毛豬扒蛋飯,呢個好驚喜,蛋呈半熟狀態黐住啲黑毛豬扒,好吸引,味道好好味!豬味好香,可惜男胖子只係留返一舊同堆飯比我,想喊甜品就有雪糕,分別係清香柚子味同令人想醉嘅威士忌味。食完之後上左樓上參觀。
日本產蘋果汁好解渴,蘋果味好香,唔太甜,酸度亦剛好。
刺身一睇啲色澤就覺得係上等貨色
有深海池魚,呈半透明,唔腥而且鮮味十足! 赤貝好爽口!
龍蝦肉份量都唔少,炒得好濃郁惹味,肉質爽彈。
呢個和牛入面有蔥油,牛味重,點旁邊嘅淡雪鹽食都幾特別。
甜品就有雪糕,分別係清香柚子味同令人想醉嘅威士忌味。
食完之後上左樓上參觀。