2023-02-23
放工返到屋企附近, 揾到間食評唔錯的餐廳,門口外觀夠哂正宗.門口放有時令水產同埋2人餐, 就係呢個餐牌吸引我地我地被安排吧台, 感受到大師父的努力松葉蟹肉青蘋果蟹籽沙律勁多蟹肉, 蘋果絲好甜, 好fresh前菜 鯷魚醬蔬菜條 鯷魚醬鹹鹹香香, 有個保溫爐保温個醬, 鹹鹹地,咬落卜卜脆,好好味.開胃好食.刺身壽司盛:最好食係油甘魚 質地橙色亮麗,爽口鮮滑帶甜,日本直送真係唔同D由於朋友唔食龍蝦, 諗住我一個人食哂, 不過問下侍應可唔以轉, 竟然可以轉依佐木刺身, 送嚟成條魚刺身, 估唔到咁大份. 好新鮮好甜櫻花蝦炸豆腐滿滿櫻花蝦, 好脆好好食, 豆腐夠滑串燒有牛舌心, 帆立貝, 白鱔連埋個爐送個嚟, 唔驚會凍變得唔好笑佢會炸返頭先食果個依左木魚骨, 一條魚食左2 個食法, 好抵同好飽最後甜品係香蕉蛋糕同蘋果卷, 令我頭盤沙律, 夠哂首尾呼應喎整體嚟講, 份量夠哂多, 食物夠新, 2人食夠哂滿足
門口放有時令水產同埋2人餐, 就係呢個餐牌吸引我地
我地被安排吧台, 感受到大師父的努力
松葉蟹肉青蘋果蟹籽沙律
勁多蟹肉, 蘋果絲好甜, 好fresh
刺身壽司盛:
櫻花蝦炸豆腐
滿滿櫻花蝦, 好脆好好食, 豆腐夠滑
串燒有牛舌心, 帆立貝, 白鱔
連埋個爐送個嚟, 唔驚會凍變得唔好笑
整體嚟講, 份量夠哂多, 食物夠新, 2人食夠哂滿足