2024-01-05
收工約埋朋友一齊吃好西,諗住近近地係觀塘,就比呢間嘅梳乎厘吸引咗~🤤🍴牛油果軟殼蟹意粉◽️原隻軟殼蟹,炸到脆卜卜好香口🦀◽️🥑牛油果醬汁好creamy好入味,加埋菇菌同洋葱 就算食到最尾都唔會覺得好膩🍴明太子虎蝦燴飯◽️虎蝦食落都彈牙厚肉 唔差~仲要心心擺盤,賣相加曬分🫶🏻◽️明太子醬好有咸香味,成個飯都係淡淡粉橙色,不過食到最尾就有少少太咸🫢🍴泰醬脆香雞🐥◽️上枱熱辣辣,炸粉唔會太厚,雞肉都好嫩keep到有汁,同埋都算大件◽️如果啲醬再多啲,或者另外比碟仔裝住自己點黎食 會更開心😆🍴伯爵茶珍珠梳乎厘班㦸◽️上面滿滿嘅珍珠 好有咬口◽️食落伯爵茶味好香濃,亦唔會太甜,微糖人士表示 可以接受嘅甜度😋◽️梳乎厘有蛋香味,入面唔會太過濕 整得啱啱好◽️因爲係即叫即整 所以記得提早少少叫!◾️無論係食物質素定價錢都好滿意,值得贊嘅係店員會打電話confirm booking,當日收工趕唔切去 都幫我改咗時間🫡
🍴牛油果軟殼蟹意粉
◽️原隻軟殼蟹,炸到脆卜卜好香口🦀
🍴明太子虎蝦燴飯
◽️虎蝦食落都彈牙厚肉 唔差~仲要心心擺盤,賣相加曬分🫶🏻
🍴泰醬脆香雞🐥
🍴伯爵茶珍珠梳乎厘班㦸
◽️上面滿滿嘅珍珠 好有咬口
◽️梳乎厘有蛋香味,入面唔會太過濕 整得啱啱好
◽️因爲係即叫即整 所以記得提早少少叫! ◾️無論係食物質素定價錢都好滿意,值得贊嘅係店員會打電話confirm booking,當日收工趕唔切去 都幫我改咗時間🫡