2023-05-30
相約朋友Emax 睇戲🎥,時間尚早打算醫飽肚仔先,超驚喜有幾間分店既東京過江龍刺身丼,原來有分店在商場地庫一樓。餐廳以布藝打造日本風,座位都算多,而且有特色房最多可以容納4-6人,岩晒一班朋友大夥兒來聚會。餐廳是主要提供新鮮海鮮丼,價錢約$150-250, 最屬目是每日有不同 廚師精選,會以當日最新鮮食材,安排最棒の丼 享用。🩵是日廚師精選⭐️ $280「數量限定」赤身,中吞拿, 仲有我最愛的 金目錭,油甘魚,海膽。雖然價格較高,但每款刺身都美味新甜,口感豐富,而且滿滿的一大碗,值回價錢。🩵醬汁吞左魚丼 $190 「數量限定」醬汁吞拿魚(少辣🌶), 吞拿魚蓉,鮭魚子。跟餐附上小鉢一碟,和少見的梅子唶喱,是一款日本特製調味料,有少許酸酸又爽之感,配搭新鮮刺身食一流,可以搖身一變為壽司飯。值得一提✨晚市才跟餐附有鮮甜🐟魚湯!職員很用心的,會在用餐前介紹一下食法: 先吃了⅔ 🍚之後可以再倒🐟魚湯撈飯,再加三款配料,享受另一層次的茶漬飯🤍✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿ ✿▫️ 海街丼 (E-Max 國際展貿中心) (九龍灣)@umimachidon.hk 📍
🩵是日廚師精選⭐️ $280「數量限定」
🩵醬汁吞左魚丼 $190 「數量限定」
醬汁吞拿魚(少辣🌶), 吞拿魚蓉,鮭魚子。
值得一提✨晚市才跟餐附有鮮甜🐟魚湯!
職員很用心的,會在用餐前介紹一下食法:
▫️ 海街丼 (E-Max 國際展貿中心) (九龍灣)
@umimachidon.hk
📍 九龍灣展貿徑1號E-Max 國際展貿中心B1樓B145號舖