今日同朋友一齊去左觀塘嘅Lagom Kaffe食晚餐,由觀塘站或者巴士站行過去都好近,位置就腳。餐廳位於一樓,地方好大,仲有室外座比主人帶埋寵物一齊用餐。晚上有二,三人餐set dinner。我地今次就單點黎食,用QRcode落單。我地叫左台灣風味牛肉千層麵,法式紅酒牛面肉燉飯,飲品叫左一杯ice café latte, 一杯café Tonic.台灣風味牛肉千層麵,餐牌寫左固定辣度,但食落係好微好微嘅一點辣,就算完全唔食得辣我覺得都可以一試,食落好惹味,牛肉醬每層分佈平均,醬汁味道啱啱好。千層麵唔會硬或者韌,芝士量夠但唔會過多,每啖咬落都食到哂所有味道,好好食!而法式紅酒牛面肉燉飯,面頭加左d焗乾嘅藜麥,咬落卜卜脆。牛面肉有四件厚切,非常入味,咬落肉質軟嫰,好綿,仲好有肉汁。燉飯飯粒粒粒分味,配上香濃紅酒汁亦唔會太膩。飲品方面ice café latte幼滑香濃café Tonic飲落清新,好夠汽泡。無論多人,少人定有寵物,Lagom都係聚會嘅好地點!
餐廳位於一樓,地方好大,仲有室外座比主人帶埋寵物一齊用餐。

而法式紅酒牛面肉燉飯,面頭加左d焗乾嘅藜麥,咬落卜卜脆。

飲品方面ice café latte幼滑香濃
café Tonic飲落清新,好夠汽泡。

無論多人,少人定有寵物,Lagom都係聚會嘅好地點!
2023-01-29