2025-02-26 0 views
今日同皮姐去完文武廟 落咗樓下食下午茶呢度環境以木系裝飾為主 成個感覺好舒服喺港島區食嘢價錢嚟講算平呢 仲包嘢飲添店員嘅服務態度好 而食物質素性價比都高-Tea Set-Singapore Laksa ($62)新加坡喇沙 ($62)賣相好邪惡 對中意食嘢嘅我嚟講份量好足喇沙嘅湯底濃郁且鮮味 係我接受到嘅辣度配料好豐富 有切片嘅魚蛋蝦肉蛋同洋蔥片仲有豆卜吸收咗湯底嘅精華 食落口感一流-Hainanese Chicken w/ Rice ($68)海南雞飯 ($68)係我嘅最愛啊 單睇賣相就已經流晒口水啦泰式海南雞同埋油飯 簡直係完美嘅配搭啊配上海南雞嘅三色醬 黑豉油薑蓉同辣椒醬每塊雞肉都好嫩滑 如果可以無骨就加分呢-Baked Scallion Cakes w/ Curry Sauce ($52)烤馬來蔥餅 配 咖哩 ($52)有兩塊大大嘅蔥餅 食落有香蔥味 口感好酥脆而咖哩嘅椰香味濃郁 夾埋一齊食 簡直係絕配-Grilled Pork Neck ($65)參峇醬燒豬頸肉 ($65)份量估唔到比想像中多 正呀賣相好吸睛 咬落爽口又多汁真係好食 食到停唔到口啊喂配埋參峇醬汁 真係好惹味哇
今日同皮姐去完文武廟 落咗樓下食下午茶
呢度環境以木系裝飾為主 成個感覺好舒服
喺港島區食嘢價錢嚟講算平呢 仲包嘢飲添
店員嘅服務態度好 而食物質素性價比都高
Tea Set
Singapore Laksa ($62)
新加坡喇沙 ($62)
賣相好邪惡 對中意食嘢嘅我嚟講份量好足
喇沙嘅湯底濃郁且鮮味 係我接受到嘅辣度
配料好豐富 有切片嘅魚蛋蝦肉蛋同洋蔥片
仲有豆卜吸收咗湯底嘅精華 食落口感一流
海南雞飯 ($68)
係我嘅最愛啊 單睇賣相就已經流晒口水啦
泰式海南雞同埋油飯 簡直係完美嘅配搭啊
配上海南雞嘅三色醬 黑豉油薑蓉同辣椒醬
每塊雞肉都好嫩滑 如果可以無骨就加分呢
烤馬來蔥餅 配 咖哩 ($52)
有兩塊大大嘅蔥餅 食落有香蔥味 口感好酥脆
而咖哩嘅椰香味濃郁 夾埋一齊食 簡直係絕配
Grilled Pork Neck ($65)
參峇醬燒豬頸肉 ($65)
份量估唔到比想像中多 正呀
賣相好吸睛 咬落爽口又多汁
真係好食 食到停唔到口啊喂
配埋參峇醬汁 真係好惹味哇
Drink
Young Coconut (+$20)
椰青 (+$20)
有好多椰青水 飲落夠晒清甜
Teh Tarik