2019-10-03
喺閒日百忙於所面對的繁重工作🙇🏻♂️不經不覺到了終於可以休息一下的假期日☺️除左同朋友或自己四處遊走散心之餘😆尋找一個地方好讓自己與另一伴喺夜晚放鬆心境☺️與另一伴享受一個浪漫時光亦至好不過☺️位於堅尼地城堅彌地城新海旁既Little Creatures雖然同地鐵站有少少距離🙇🏻♂️🚇但拍拖拖散下心🐷☺️👫喺堅尼地城站B出口經北街行過黎亦夠哂方便就腳的😆呢度環境企理且好有歐式風格既感覺😆配合柔和既燈光以及酒莊Fusion擺設😆🍾充斥住格調同氣氛之餘☺️以酒木箱外表設計既牆身更顯其酒莊設計☺️充滿住格調浪漫既氣氛之餘☺️🐷❤️👫店員亦好熱心體貼地招待😆氣氛亦配搭高質素既酒類英倫料理美食😋🍴🏴手工啤酒以下六款手工啤酒各有千秋各有風味☺️但聚多款式中IPA Rugged Bold最為小肥鍾愛☺️🙇🏻♂️🍺雖然以Double Hazy IPA配合酒花味更為濃烈🍺🙇🏻♂️但加入濃厚花香口感帶甜容易入口之餘🍺而且帶出層層濃郁既花香😆🌸濃厚花香既手工啤酒乃小肥之大愛也🙇🏻♂️🐷🍺😆Hand Cut Fries薯條炸得夠香脆Crispy之餘🍟🤤啖啖薯肉亦增添口感☺️再配合黑松露忌廉醬汁🤤使薯條增添濃郁Cream
不經不覺到了終於可以休息一下的假期日☺️
大廚將紐西蘭空運到港既大大隻青口慢火細煮🇳🇿🤤
雖然整體上偏為油膩左啲🙇🏻♂️🙉
但肉質鮮味滑嫩Juciy依然既青口配合蒜粒香葉等拌煮😋
甚有風味的😆😋👨🏻🍳🔥
1855 Black Angus Ribeye (8oz)
8安士安格斯牛扒夠哂大塊亦顯份量十足🥩🤩
五成熟既牛扒係剛剛好☺️🐮