2024-09-11 201 views
觀塘有live band同埋高級西餐美食?只此一間:Bischofia By Mood 。我哋叫咗二人套餐試吓。前菜:法式無花果芝士撻-奶油芝士感十足的撻,加上甜甜的啫喱,再配搭果味濃郁的無花果使嘴巴回味無窮。炙燒煙三文魚牛油果他他-新鮮香草煙三文魚下有墨西哥薩爾薩同橄欖油 ,帶出微微酸味。加兩塊薄牛油多士。湯:烤南瓜濃湯配海鹽榛子-南瓜味明顯,且清淡同埋微甜。加上南瓜粒同榛子粒讓口感豐富。牛肝菌忌廉湯- 鹹味恰到好處。濃濃的奶油般的,像燒汁。有多多的碎菌肉。湯都有紅辣椒粉沈喺碟邊。中途有檸檬雪酪,,讓味蕾更新,添加胃口。主菜:烤西班牙成熟豬鞍配黑醋燒汁-我選擇七成熟,感覺乾,厚身。薯蓉加燒汁喺底。車厘茄好食之餘,還加添視覺享受。黑醋做沙律醬,甜甜的濃濃的。焗味噌濃三文魚柳配蕎麥麵配玫瑰花高湯-(推介)三文極其新鮮。非乾新,多肉汁,外面有甜味,裏面就有新鮮三文魚味。蕎麥麵汁沈上面時旁邊的紫菜膨脹,幾特別。食落去溫度係熱嘅,唔係冷嘅,自然好味啲。甜品:火焰士多啤梨提拉米蘇-有酒精火焰淋喺面。主要係士多啤梨甜醬,也有新鮮士多啤梨肉,同埋提拉米蘇唔少得嘅手指女士。總結:Live Band 歌

前菜:

湯:

湯都有紅辣椒粉沈喺碟邊。

中途有檸檬雪酪,,讓味蕾更新,添加胃口。

主菜:

甜品

總結:Live Band 歌手可以點歌!打卡,Party,興祝,套餐飲品半價。
  • 焗味噌濃三文魚柳配蕎麥麵配玫瑰花高湯
  • 牛肝菌忌廉湯